Geçtiğimiz aylarda Beşiktaş'taki bir otel odasında Filiz Aker tarafından sırtından dört kurşun ile vurularak öldürülen Vatan Şaşmaz cinayeti ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Vatan Şaşmaz'ı sırtından dört kurşun ile öldüren ardından kendi kafasına sıkarak intihar eden Filiz Aker'in ve Vatan Şaşmaz'ın fotoğraflarını internet ortamında paylaşan oyuncu Didem Çolak, İstanbul Asayiş Gasp Büro ekipleri tarafından Konya'da yakalanıp gözaltına alındı.

Cinayet soruşturması kapsamında daha önce bir de polis memuru gözaltına alınmıştı. Polisin eşi ve kayınbiraderinin de ifadesine başvurulmuştu. Olayın fotoğraflarının internete ve basına sızması ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış ve soruşturma kapsamında bir polis memurunu gözaltına alınmıştı. Gözaltında ki ifadesinde fotoğrafları çektiğini itiraf eden polis memuru; eşinin kendisinin mesaide olduğuna inanmadığı için hızlı bir şekilde görüntüyü çekerek eşine gönderdiğini, eşinin de aile Whatsapp grubuna gönderdiğini öğrendiğini söylemişti.

Polis Başmüfettişinin yaptığı araştırmada, polisin eşinin erkek kardeşi de görüntüyü kız arkadaşı Didem Çolak'a gönderdiği, oyuncu Didem Çolak'ın da görüntüyü bazı basın kuruluşlarına satmaya çalıştığı ve internette yayılmasından sorumlu olduğunu belirlemişti. Çolak'ın görüntüyü satmak için bazı basın kuruluşlarıyla yaptığı Whatsapp yazışmaları medyaya yansımıştı.

Didem Çolak'ın Konya'da olduğunu öğrenen İstanbul Asayiş Gasp Büro ekipleri, hemen Konya'ya bir ekip göndererek Didem Çolak'ı gözaltına alıp, İstanbul'a getirdi.

İstanbul'a getirilen oyuncu Didem Çolak, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilecek.