İstanbul Boğazındaki 3 köprüden biri olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki yol çalışması nedeniyle trafik neredeyse durma noktasına geldi.

Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçmek isteyen vatandaşlar kilometrelerce uzanan trafik nedeniyle adeta isyan etti.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde, Anadolu yakası'ndan Avrupa Yakasına geçmek isteyenlerin ihlalli geçişlerini önlemek amacıyla kurulacak olan Serbest Geçiş Sistemi çalışmaları nedeniyle köprü girişinde trafik kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Anadolu Yakası'ndan Avrupa yakasına ihlalli geçişlerin önlenmesi amacıyla Serbest Geçiş Sistemi'nin hayata geçirileceği duyurulmuş ve çalışmalarına da geçtiğimiz günlerde başlanmıştı.

Serbest Geçiş Sistemi kapsamında yürütülen çalışmaların trafik yaratması daha günlerce sürece gibi görünüyor. Çünkü açıklamalara göre Serbest Geçiş Sistemi çalışmaları en erken 07 Kasım 2017 Salı günü tamamlanması bekleniyor. Eğer ki planlandığı gibi 07 Kasım 2017'de bitirilirse, saat 22.00'den sonra yeni sistem olan Serbest Geçiş Sistemi'ne geçişin tamamlanması hedefleniyor.

Daha önce Eski adıyla Boğaziçi Köprüsü olan, şimdi ki adı15 Temmuz Şehitleri Köprüsü ve Mahmutbey gişelerinde de serbest geçiş sistemi hayata geçirilmiş ve serbest geçiş sistemiyle birlikte trafik yoğunluğunun ciddi oranda azalacağı belirtilmişti. Ancak serbest geçiş sistemi'nin hayata geçmesinin ardından trafikte ciddi bir azalma olmadığı gözlenmişti.