Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yıl dönümü tüm Türkiye'de büyük bir coşku ile kutlandı. Cumhuriyetimizi Türk Halkına armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkür etmek ve anmak isteyen on binlerce vatandaş Anıtkabire akın etti.

İlk olarak sabah saatlerinde yapılan törende Devletin Zirvesi Anıtkabir'deki yerini aldı. Törene katılanlar arasında AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TSK Kuvvet komutanları, başbakan yardımcıları, bakanlar, yüksek yargı organlarının başkanları olduğu görüldü.

Sabah saatlerinde düzenlenen ve Devletin zirvesinin katıldığı törenlerin ardından Anıtkabir vatandaşların ziyaretine açıldı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Anıtkabir'in kapısının önünde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle beraber bekleyen vatandaşlar, Anıtkabir'in açılmasıyla birlikte adeta Anıtkabir'e akın etti.

Ellerindeki Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Anıtkabir'e gelen vatandaşlar, burada hatıra fotoğrafı çektirdi. Mozoloye çiçek bırakmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Ziyarete gelen vatandaşların sık sık 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı attıkları görüldü. Ayrıca ziyarete gelen vatandaşlar hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı'nı söyledi.