Venezuela'da kendilerini protesto edenlere karşı ağır baskı uygulayan hükümete karşı artık sesler daha gür çıkmaya başladı. Dünya basını konuyu sürekli gündemde tutuyor.

Aylardır Venezuela'da devam eden hükümet karşıtı protestoları takip eden gazeteciler, güvenlik güçlerinin hedefi haline geldi.
Espacio Público isimli sivil toplum kuruluşu Venezuela'da şimdiye kadar 250 gazetecinin saldırıya uğradığını ilan etti.

Geçtiğimiz haftalarda polisin sıktığı plastik mermi nedeniyle yaralanan gazetecilerden biri, polisin kendini çekmek istememesi nedeniyle göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyi kendisine doğrulttuğunun altını çizdi.

GAZETECİ KİMLİKLERİNE RAĞMEN BASIN MENSUPLARI HEDEFTE
Gazeteci kimliklerini göstermelerine rağmen basın mensuplarının Venezuela'da hedef haline geldiğini belirtenlerin sayısı hiçte az değil. Bolivarcı Ulusal Muhafızların doğrudan hedef haline getirdiği basın mensupları, polisten gizlenmek ve bazı engelleri aşmak istediklerinde silahların hemen kendilerine döndüğünü ve hedef olduklarını belirtiyor.

Yaşanan tüm bu gelişmelerden dolayı uluslar arası kamuoyu Venezuela hükümetini ağır insan hakları ihlalinde bulunmakla suçluyor.

VENEZUELA'DA KEYFİ GÖZALTILAR VE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ YAŞANIYOR
Ülkede gerçekleşen protesto gösterileri sırasında sistematik ve geniş çaplı güç kullanıldığını, keyfi gözaltılara imza atıldığını vurgulayan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Venezuela'daki insan hakları ihlallerine karşı gelmek için adım atmaya hazırlanıyor.


VENEZUELA'DA 1 NİSAN'DAN BU YANA 5 BİN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Ülkede gerçekleşen olaylar sırasında şimdiye dek en az iki bin kişinin yaralandığı belirtilirken, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, protestoların başladığı 1 Nisan'dan 31 Temmuz'a dek en az 5 bin 51 kişinin gözaltına alındığını ve binden fazla kişinin hala gözaltında tutulduğunu kaydetti.