Aşçıların Sırları, Profesyonel Tüyolar ve Püf Noktaları Aşçıların Sırları, Profesyonel Tüyolar ve Püf Noktaları

Kerevizin İnsan Vücudu Üzerindeki Etkileri

Kereviz içerisinde bol miktarda potasyum, magnezyum, kalsiyum ve sodyum gibi mineraller bulunmaktadır. Kereviz içindeki besin kaynakları sayesinde kişinin kalp sağlığı korunmaktadır. Bunun dışında kerevizin faydaları arasında kan basıncının dengelenmesi, tansiyon sorununu ortadan kaldırması, böbrek sorunlarını ortadan kaldırıcı etkisi bulunması, idrar yolu problemlerini ortadan kaldırıcı etkisinin bulunması ve böbreklerde yer alan taş ve kumun dışarıya atılmasını sağlamak gibi faydaları bulunmaktadır.

Diyabet Hastaları Kereviz Yemeli

Kerevizin faydaları arasında kan şekerini dengelemek gibi bir fayda bulunduğu için diyabet hastaları bol bol kereviz tüketmelidir. Fazla kilo problemi olan kişiler içerisinde birçok besinin bulunduğu kerevizi tüketerek sağlıklı bir şekilde beslenebilir ve kereviz sayesinde hızlı bir şekilde yağlarını yakarak kilo verebilirler. Kerevizin doyurucu etkisi sayesinde kişilerde uyanan yemen yeme isteği yok olmaktadır. Böylece kilo vermek daha kolay bir hal alarak diyabet problemi ortadan kalkmaktadır.

Kereviz Nasıl Tüketilmeli?

Kerevizin faydalarından yararlanarak birçok sağlık sorununa karşı başarılı olmak isteyen kişiler kerevizin yapraklarını yemek yaparak, salataya katarak veya kereviz yaprağı çorbası yaparak tüketebilirler. Ancak kişiler kereviz yapraklarından yemek yaparken kereviz yapraklarını aşırı derecede haşlamamalı. Aşırı derecede haşlanan kereviz yapraklarının içindeki vitaminlerin büyük bölümü kayıp olur.

Bu yüzden kısa süreli haşlama ile kereviz yaprakları salata ve yemeklerde kullanılmalı. Bunun dışında kereviz yaprakları ezilerek suyu havuç, portakal ve elma gibi vitamin depolarının suları ile karıştırılıp şeker katılarak tüketilebilir.