Fenerbahçe'nin 15 sezondur kalesini koruyan Volkan Demirel 16. Sezounun sonunda Fenerbahçe ile yollarını ayırıyor.

Bu sezon çok kötü bir performans sergileyen Volkan Demirel, son maçta Fenerbahçe taraftarı tarafından protesto edilerek yuhalanmıştı.

Bu sezon çıktığı 13 resmi maçta 20 gol yiyen Volkan Demirel ile Fenerbahçe'nin yollarının ayrılacağı duyuruldu.

Geçtiğimiz sezonun bitimiyle birlikte eşi ile birlikte Amerika'ya giderek kariyerine orada devam etme kararı alan Demirel, sarı lacivertli yönetimin "kal" ısrarları sonrası 1+1 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Son maç olan Başakşehir maçında da kötü performans sergileyen Volkan Demirel taraftar tarafından protesto edilmişti. Bu konuyla ilgili açıklama yapan Volkan Demirel; '"Kötü bir performans sergilediğim doğru. Protesto etmekte haklılar. Bende taraftar olsam kendimi protesto ederdim" diyerek taraftara hak verdi.

Fenerbahçe formasıyla 466 maça çıkan 36 yaşındaki kaleci Volkan Demirel, 40 yaşına kadar Fenerbahçe Formasını giymek istediğini belirtmişti.

Ancak 37 yaşına girerken Fenerbahçe'den ayrılmak zorunda kalacak.

Volkan Demirel ile yolları ayırma kararı alan Fenerbahçe yönetimi yakın zamanda kaleci arayışına başlayacak.

Yabancı oyuncu sınırı nedeniyle Türk bir kaleci almak isteyen Fenerbahçe, Türk kalecilerde sorun olması halinde yabancı kaleci arayışı içine girecek.

Yıllardır Fenerbahçe'nin kalesini hep Türk kalecilerin koruduğunu düşünürsek, yine bir Türk kaleci transfer edilmesi bekleniyor.