Whatsapp dünyanın en fazla kullanılan mesajlaşma uygulaması olarak, sürekli yenilikler yaparak uygulamayı güncel tutmayı hedefliyor.

Whatsapp hayatımıza girdiğin günden beri hayatımızı oldukça kolaylaştırdı. Ücretsiz olarak internet üzerinden mesajlaşmamızı sağlayan whatsapp, aynı zamanda ücretsiz olarak internet üzerinden görüntülü ve sesli konuşmaya da olanak sağlıyor.

Whatsapp'ın bir diğer güzel özelliği de grup kurmak oluyor. Whatsapp toplu şekilde mesajlaşmaya olanak sağlaması için grup kurma özelliğini ön plana çıkarıyor. Grup kuruyorsunuz, gruba kısa açıklama ekliyorsunuz, grup resmi ekliyorsunuz ve insanları gruba ekliyorsunuz. Tüm bunları yaptıktan sonra grupta olan herkes ortak bir şekilde mesajlaşabiliyor, fotoğraf, video ve belge gönderebiliyor. Bu özellikle whatsapp'ta en çok kullanılan özelliklerden birisi.

Whatsapp'tan en çok kullanılan özelliklerden bir diğeri ise konum göndermek. Arkadaşlarımıza ya da bir yakınımıza bulunduğumuz yeri konum olarak göndererek, kolay bir şekilde yanımıza gelmesini sağlayabiliyoruz.

Fotoğraf, video ve belge gönderebilmekte hayatımızı oldukça kolaylaştıran bir başka özellik…

Tarımda Dijital Dönüşüm, Yapay Zeka Tarımda Dijital Dönüşüm, Yapay Zeka

Şimdi ise whatsapp yeni bir özellik ile karşımıza çıkıyor. Bazen birine göndereceğimiz bir mesajı, yanlışlıkla başkasına göndeririz ve bu durum başımıza oldukça büyük dertler açabiliyor. Bu durumun önüne geçmek için whatsapp yeni bir özelliği devreye sokuyor.

Birine yanlışlıkla mesaj gönderdiğiniz zaman, gönderdiğiniz mesajı silmeye yarayan bu özellik yakında whatsapp'ta güncelleme olarak gelecek.

Ancak şöyle bir püf nokta var. Gönderilen mesajı, gönderdiğiniz kişi okuduktan sonra silemiyorsunuz. Zaten silseniz de pek anlamı olmayacak, sonuçta karşı taraf mesajı okumuş olacak. Ancak gönderdiğiniz mesajı, gönderdiğiniz kişi henüz okumadıysa mesajı silebileceksiniz. Ve silinen mesaj karşı tarafta; 'Bu mesaj silindi' iletisi ile görünecek.

Bu özelliğin ne zaman aktif hale geleceği henüz açıklanmamış olsa da, yakın bir tarihte hayata geçmesi bekleniyor.