Dünyanın en büyük mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp'a daha önce mesaj silme özelliği geleceği duyurulmuştu. Yapılan bu duyurunun ardından bu özelliğin test aşamasına geçilmişti. Test aşamalarının tamamlanmasının ardından kademeli olarak tüm ülkelerde kullanıma sunulmaya başlayacağı belirtilmişti. Bir çok ülkede kademeli olarak kullanıma sunulmaya başlayan bu özellik, artık Türkiye'de de kullanıma sunuldu.

Bu özellik sayesinde birine yanlışlıkla ya da emin olmadan gönderdiğiniz bir mesajı 7 dakika içerisinde silerek, karşı tarafın mesajı okumasını engellemiş olacaksınız. Tabi bunu yapabilmeniz için 7 dakika süreniz var ve ayrıca sil silmeden önce karşı tarafın mesajı okumamış olması gerekiyor.

Peki yanlışlıkla gönderdiğiniz bir mesajı nasıl silebilirsiniz?

Teknolojinin İnsanlık Üzerindeki Etkileri Nelerdir ? Teknolojinin İnsanlık Üzerindeki Etkileri Nelerdir ?

Diyelim ki birine yanlışlıkla bir mesaj gönderdiniz ya da gönderdiğiniz mesajdan pişman oldunuz ve karşı taraf bu mesajı okumadan silmek istiyorsunuz. O zaman yapmanız gereken şey 7 dakika içerisinde silmek istediğiniz mesajın üzerine basılı tuttuktan sonra açılan pencere üzerinden 'sil' seçeneğine tıklamak. Sil seçeneğine tıkladıktan sonra size iki seçenek sunulacak. İlk seçenek 'benden sil', ikinci seçenek ise 'herkesten sil' olacak. Benden sil seçeneğini seçerseniz mesaj sadece sizin telefonunuzdan silinmiş olacak. Eğer ki Herkesten sil seçeneğini seçerseniz mesaj hem sizden hem de karşı taraftan silinmiş olacak. Böylece karşı taraf mesajınızı okumadan mesajı silmiş olacaksınız.

Tabi bu işlemi yaptığınız zaman karşı tarafta 'Gönderilen bu mesaj gönderici tarafından silinmiştir' gibi bir ibare olacak. Yani karşı taraf bir mesaj gönderdiğinizi ve bu mesajı sildiğinizi görmüş olacak.

Türkiye'de bu özellikten faydalanmak için Whatsapp uygulamasının güncellemesini yüklemeniz ve Whatsapp uygulamasının son sürümünü kullanıyor olmanız lazım. Aynı zamanda karşınızdaki kişinin de Whatsapp'ın son sürümünü kullanıyor olması gerekiyor.