Uzmanlar erken tanı ile tedavinin daha başarılı olacağını belirtirken bağırsaktan mesane yani yapay mesanenin hastaların konforunu arttırdığını hatırlatan uzmanlar, bu ameliyatın en büyük avantajının hastanın yaşam kalitesini arttırdığını belirtiyor.

Hem sosyal olarak hem de hayat kalitesi açısından yapay mesanenin büyük önem taşıdığını hatırlatan uzmanlar, İdrar kesesi yani mesanenin iki böbrekten gelen yollara idrarı depolayan bir küreğe benzediğini paylaşan uzmanlar, mesane kanserinin erkeklerde kadınlardan daha fazla gözlemlendiğini vurguluyor.

Ayrıca uzmanlar, sigara ve çalışma koşullarının bunda büyük etkisi olduğunu işaret ediyor.

Uzmanlar batında gerçekleştirilecek Üriner Sistem Ultrasonografisi ile tanının konulabileceğini işaret ederken, bu tetkiklerin yanı sıra endoskopik kamera ile TUR TM ameliyatının yapılması gerektiğini paylaşıyor.

Genel anestezi ile gerçekleştirebileceği gibi bu operasyonların bölgesel aneztesi ile de gerçekleştirilebileceği üzerinde duran uzmanlar, özel bir elektrikli cihazla tabakaların kesildiğini hatırlatıyor. Amelyat sonrasında hemen ertesi gün hastanın ayağa kalkabileceğinin üzerinde duran uzmanlar, 2-3 gün içinde de taburcunun yaşanabileceğini paylaşıyor.

RADİKAL SİSTEKTOMİ NASIL GERÇELEŞİR?

Ameliyat sonrasında prostat, idrar yollarının bir kısmı ve mesanenin etrafındaki dokuların çıkartılacağını ifade eden uzmanlar, eksiksiz ve doğru çalışma ile ameliyatın 6-8 saat arasında sürebileceğini ve 24 saat boyunca yoğun bakımda yatması gerekebileceğini belirtiyor.

Hastaların aklına en fazla takılan noktanın ameliyat sonrasında nasıl idrar yapacakları olduğunu paylaşan uzmanlar, bunun idrar torbasıyla sağlandığını işaret ediyor.

Mesanenin alınması gerekliliği doğmuş ise böyle büyük bir ameliyata hastanın karar vermesi çok kolay olmamakta ve bu gecikme hasta hayatını çok olumsuz etkiliyor, hayat kalitesini düşüren ve sosyal hayatı zorlaştıran bu durumu ortadan kaldırmak sizin elinizde.