Yaklaşık her yüz çocuktan 1'inde gözlemlenen 'okul reddi' sorununun aileler içinde zorlu günler yaşatacağını belirten uzmanlar, heyecanın ve tatlı bir telaşın başladığı yeni eğitim döneminin başlamasına az bir süre kaldığını hatırlatıyor.

Her şey yolunda gibi görünse de okulun ilk günlerinde ve ilk haftalarında bazı şeyler ailelerin planladığı gibi olmayabiliyor. Özellikle, küçük yaştaki çocukların ailelerinden ayrılmak istemeyişi ve okula gitmeye karşı tepki göstermesi bazı ailelerin oldukça zor bir dönemden geçmesine neden oluyor. Ancak, doğru yaklaşımların belirlenmesi ve uzman desteğiyle bu dönemi kolayca atlatmak mümkün.

Her 100 çocuktan 1'inde görülen okul reddi sorununa dikkat çekti. Bu dönemin hassas bir süreç olduğunu belirten Hamidi, sorunun her zaman okulunu reddeden çocukta olmadığını, ailelerin bu duruma hazır olmaları gerektiğini ifade ediyor. Kızmak ve öfkelenmek ise çözüm olmadığı gibi, işlerin daha da kötüye gitmesine sebep olabilir.

Okul reddi; okul çağına gelmiş çocuklarda okula gitmek istememe, gitmemek için karşı koyma ile kendini gösteren fiziksel, duygusal, davranışsal birtakım bulguların eşlik ettiği bir durumdur.

Okul zamanı geldiğinde çocuk okula gitmek istemediğini sözel olarak ya da davranışlarıyla ifade eder. Israrla, evden ayrılmak istemez. Yataktan kaldırmak, uyandırmak son derece güçlenir. Bu durum okul çağına gelmiş her 100 çocuktan 1'inde görülüyor ve okul hayatının herhangi bir döneminde ortaya çıkabiliyor.

Kıyamet Turizmi Rehberlerinin Yükselişi Kıyamet Turizmi Rehberlerinin Yükselişi

Sosyoekonomik statü gözetmeksizin, erkek ve kız çocuklarında eşit oranda görülüyor. Okula gitmeyi reddeden çocuğa yardımcı olmanın temel şartı bu durumun altında yatan nedenin araştırılması olacaktır.