Yapılan araştırmalar, antioksidan içeren besinler ile vücuttaki zararlı maddelerin atılacağını ve bu sayede yaşlanma etkileri ile mücadele edilebileceğini ortaya koymaktadır.

Yaşlanmaya Dur Deyin

Vücuttaki yaşlanma etkilerinin yavaşlatılması için öncelikle kötü alışkanlıklardan uzak kalınması gerektiğini belirten sağlık uzmanları, sigara ve alkolün kesinlikle bırakılması yolunda açıklamalar yapmaktalar. Bu tür zararlı maddeler bırakıldıktan sonra da vücutta yarattıkları yıkımı gidermek için sağlıklı ve dengeli beslenme öneriliyor.

Uzmanların yaptığı açıklamalara göre yeşil sebzeler, yoğun oranda antioksidan maddeler içeriyorlar. Brokoli, ıspanak, karalahana, Brüksel lahanası ve lahana türünden yiyecekler, vücuda alınan zararlı maddelerin atılması ve bunların yarattığı hücre yıkımının iyileştirilmesi açısından hayati değere sahip.

Vücuttaki hücre yaşlanmasını durduran ve bağışıklık sistemini güçlendirerek kanser dahil birçok hastalığın engellenmesini sağlayan başka bir besin de sarımsak. Genellikle kokusundan dolayı çok tercih edilmeyen sarımsağın yutularak alınmasını ifade eden uzmanlar, bu sayede vücudun direncinin yükseleceğini belirtiyorlar.

Metabolizmayı Gençleştiren Besinler

Birçok kimsenin yönelttiği yaşlanma karşıtı besinler nelerdir? sorusunun en güçlü yanıtlarından biri, domatestir. Domatesin içerdiği likopen hücre yenilenmesini sağlamaya, kolesterolü düşürmeye ve vücudu enfeksiyonlardan korumaya yardımcı oluyor.

Ayrıca cilt üzerinde de olumlu etkileri olan domates, düzenli tüketildiğinde cilde sağlıklı bir görünüm kazandırarak, kırışıklıkların gelişimine engel oluyor. Aynı etkiyi yaratan kivi, üzüm, kiraz ve kızılcık gibi meyvelerin de zamanında ve taze olarak tüketilmesini savunan uzmanlar, bakliyat türü gıdalara da dikkat çekiyor.

Özellikle yeşil mercimek, barbunya, nohut gibi yiyeceklerin doğal lif kaynağı ve sağlıklı protein deposu olduğunu belirten araştırmalar, bu besinlerin yaşlanma etkilerine karşı savaştığını kanıtladı.