27 Mart 2016 tarihinden itibaren yürürlülüğe sokulan 'sürekli yaz saati' uygulaması özellikle çalışanlar ve öğrenciler için çok sorun yaratıyor. Öğrenciler kışın sabah okula gitmek için evlerinden çıktığında zifiri bir karanlıkla karşı karşıya kalıyor. Çalışanlar ise kışın sabah işlerine gitmek için evlerinden çıktıklarında da, akşam işten çıkıp evlerine dönerken de zifiri karanlıkta kalıyorlar. Özellikle ofis ortamında çalışan kişiler, gün içerisinde neredeyse hiç aydınlık hava göremiyorlar. Küçük yaştaki öğrencilerin bazıları okula servisle giderken, bazıları yakın mesafedeki okullarına yürüyerek gidip geliyor. Hava zifiri karanlık olması sebebiyle öğrenciler okula giderken korktuklarını dile getiriyorlardı.

Dün sürekli yaz saati uygulaması ile ilgili Danıştay'dan önemli bir karara imza atıldı. Vatandaşın isyan ettiği 'sürekli yaz saati' uygulamasına Danıştay 'dur' dedi. Gün ışığından daha fazla yararlanmak için 'yaz saati uygulaması' hakkında açılan davada Danıştay tarafından yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Kararda Bakanlar Kurulu'na verilen yetkinin bir defaya mahsus uygulanabileceği, gerekçesiyle verildiği açıklandı. Kararda, Bakanlar Kurulu'nun ilgili düzenleme için süreklilik arz edecek şekilde kullanılması yönünde bir yetki verilmediği hatırlatıldı.

Danıştay'ın bu kararının ardından, yaz saati ve kış saati uygulamaları geri mi dönüyor sorularını akıllara getirmişti. Konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'tan bir açıklama geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklama da; "Danıştay'ın dünkü kararı açıkçası esas yönüyle ilgili hiçbir etkisi yok. Sadece usulle ilgili kanundaki maddenin geçerlilik süresiyle ilgili bir husus. Teknik bir konu. Arkadaşlar usulle ilgili düzeltmeyi yapıp birkaç gün içerisinde bitirip devam edecek. Aynı istikamette devam edeceğiz. Orada bir problem yok." dedi.