27 Mart 2016 tarihinde saat 03:00'da saatler 1 saat ileri alınmış. 07 Eylül 2016 tarihinde ise saatlerin artık sabit kalacağı, sürekli yaz saati uygulamasının geçerli olacağı kararlaştırılmıştı.

Ancak sürekli yaz saati uygulaması vatandaşı mağdur ediyordu. Gün ışığından daha fazla yararlanılacağı belirtilmiş ancak tam tersi bir çok vatandaş gün yüzü göremez olmuştu.

Sabah işe gitmek için evinden çıkan vatandaş karanlık bir hava ile karşılaşıyordu. Bütün gün ofis ortamında çalışan bir işçi, evine dönmek için işten çıktığında yine karanlık bir hava ile karşı karşıya kalıyordu. Yani ofis ortamında çalışan işçiler neredeyse hiç gün yüzü göremiyordu.

Öğrenciler de bu durumdan oldukça şikayetçiydi. Okula gitmek için sabahın erken saatlerinden evden çıkan öğrenciler, okula gittikleri saatte havanın çok karanlık olmasından şikayetçiydi. Öğrenciler karanlıkta okula gittikleri için çok korktuklarını dile getiriyordu.

Konuyla ilgili Danıştay önemli bir karar imza atarak sürekli yaz saati uygulaması kararını bozmuştu. Hükümet yetkilileri de inatla yaz saati uygulamasının devam edeceğini açıklamıştı.

Ancak vatandaşın baskılarına daha fazla dayanamayan Hükümet, Sürekli yaz saati uygulamasından vazgeçmek zorunda kaldı.

28 Ekim 2018 Pazar günü saat 04.00'ten itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat geri alınmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında; 7 Ekim 2016 tarihinde yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan sürekli yaz saati uygulamasına bu yıl da devam edileceği, 28 Ekim 2018 Pazar günü saat 04.00'ten itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat geri alınmasının kararlaştırıldığı bildirildi.