Bu durumun ortadan kalkabilmesi için yazı yazmayı panzehir olarak kullanabileceğinizi hatırlatan uzmanlar, yazmayı zor günler geçiren kişiler için tutunacak bir dal olarak gösteriyor.

Uzmanlar kalem ve kağıtla, klavye ile iyileştirici gücü kendinde bulacağınızı işaret ederken, sıkıntılarını paylaşamayan, içine atan, ifade edemeyen kişilerin mutlaka bir şekilde duygularını dışa vurmasının şart olduğunu savunuyor.

Özellikle kişinin duygularıyla yüzleşmesinin ve olumsuz duygularını ortadan kaldırmasının en kolay yolunun bu duygularıyla paylaşmak olduğunu belirten uzmanlar, kötü bir evliliği sonlandırmaya karar veren bir kişinin bu kararını uygulamak ve geçiş dönemindeki stresli, gerilimli süreci atabilmek için mutlaka yazması gerektiğini kaydediyor. Bu dönemin stresli atmosferinin sağlığı olumsuz yönde etkileyeceğini ifade eden uzmanlar, kişinin kendisine dönerek duygularını anlatmasının en etkili yollarından birinin yazmak olduğunu savunuyor.

Kişinin endişelerini ve korkularını yazı yoluyla dışa vurmasının terapi yerine geçeceği konusunda hem fikir olan uzmanlar, yazmayı tekrar tekrar denemenizi ve kendinizi bu şekilde yiyip bitirmekten vazgeçmenizi tavsiye ediyor.

Uzmanlar duygu ve düşüncelerinizi kağıda dökerek kontrol edebileceğinizi, yazdıkça içinizi kemiren duygulardan uzaklaşacağınızı paylaşırken bunun için günde en az 15-20 dakika ayırmanız gerektiğini kaydediyor. Yazmaya başlayan kişilerin yazdıkça endişelerinden ve depresif hallerinden kurtulacağını vurgulayan uzmanlar, zihnin yazdıkça sakinleştiğini ve gevşediğini hatırlatıyor.

Uzmanlar içinizdeki duyguları dışa vurarak bağışıklık sisteminizin de kuvvetleneceğini, kalp ve diğer sistemlerin de iyi çalışacağını savunuyor.