Orta Amerika'da yer alan Nikaragua, Kosta Rika ve Honduras'ta en az 25 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Nate fırtınası, Meksika'nın turistlik sahil kesimlerinde kasırgaya dönüştü. Kasırga Louisiana, Mississippi ve Alabama eyaletleri ile Florida'nın batı bölgelerine doğru ilerliyor. Söz konusu bölgelerde acil durum ilan edilmiş durumda.

Meksika Körfezi'nde gücüne güç katan ve kasırgaya dönüşen Nate, daha önce etkili olan Maria ve Irma kasırgaları kadar güçlü olmasa da dev dalgalara yol açacak. Nate kasırgasıyla ilgili olarak acil durum kararı ilan eden Louisiana Valisi John Bel Edwards bin Ulusal Muhafız askerini eyalete bağlı New Orleans kentindeki drenaj pompalarını izlemek üzere bölgeye gönderdi.

Daha önce büyük felaketlere maruz kalan New Orleans'ın Belediye Başkanı Mitch Landrie de yaptığı açıklamada, şiddetli rüzgarın büyük çaplı elektrik kesintilerine neden olabileceğini belirterek, "Bizler çok kez uğraştık, panik yapmaya gerek yok." dedi.

Nate kasırgasıyla ilgili olarak Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden felaketin etkili olması gereken bölgelerde yaşayanları uyardı. Başkan Trump yayınladığı mesajında, "Federal Acil Durum Yönetimi Kurumundaki (FEMA) harika ekibimiz Nate Kasırgasına hazırlanıyor. Louisiana, Mississippi, Alabama ve Florida'daki herkes, lütfen yerel yetkililerinizi dinleyin ve güvende kalın." İfadelerine yer verdi.