Güne kahvaltı ile başlayanların ve bu özel öğünde de yumurtayı bulunduranların önemli bir adım atmış olacağını belirten uzmanlar, bilinenin aksine her öğünde mutlaka 1-2 dilim tam tahıllı ekmek bulundurmanızı öneriyor. Tam tahıllı ekmeğin tokluk süresini uzatacağını kaydeden uzmanlar, öğünlerde yer alacak 1 çorba kasesi büyüklüğündeki en az 5 mevsim sebzesinden oluşan salatanın da zayıflamaya önemli etkisi olacağını belirtiyor.

Sık sık tavsiye edilen süt, yoğurt, ayran ve peyniri tüketirken az yağlı veya yağsız olarak seçmeniz gerektiğini de hatırlatan uzmanlar, 'bu kadarcık yoğurttan ne olacak' denilmemesi gerektiğinin altını çiziyor. Her öğün yoğurt bulundurmanın metabolik açıdan önemli olduğunu da işaret eden uzmanlar, en önemlisinin de günde en az 2- 3 litre su tüketmeniz olduğu üzerinde duruyor. Tüketilmesi gereken bu su miktarının 500 mililitresinin doğal maden suyu olarak tercih edilebileceğini vurgulayan uzmanlar, hayatınızdan mümkünse tuzu tamamen çıkarmanız gerektiğini ifade ediyor.

Özellikle ofiste çalışanların sürekli kahve ve siyah çay tüketimine teşvik eden bir ortamda bulunduğunu belirten uzmanlar, bu tercihleri rafa kaldırmanın şart olduğunu kahve ve siyah çay yerine artık beyaz çay veya yeşil çay tüketiminin alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini paylaşıyor.

Sıklıkla tavukla ilgili polemiklerin yaşandığını işaret eden uzmanlar, güvendiğiniz markaların tavuklarını sofranızda bulundurmanız gerektiğini, kırmızı eti ise haftada 2 günden fazla tercih etmemenizin şart olduğunu belirtiyor.