Kullanmakta olduğumuz kimlik kartlarının yerine çipli kimlik kartı uygulaması getirilmesi tepkilere neden olmuştu. Çünkü bu kimlik kartlarını alırken devlete para ödemek zorunda olan vatandaşlar duruma tepki göstermişti.

Bir diğer tepki gösterilen konu da, kimlik kartını değiştirip yenisini almak isteyen vatandaş, yoğunluktan dolayı kartını haftalar sonra alıyordu. Bu durum vatandaşın tepkisine neden oluyordu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner vatandaşa müjdeyi verdi. Sinan Güner, yaptığı açıklamada; "Şu anda günde 72 bin yeni kimlik başvurumuz, 62 bin üretimimiz var. 9. makinemiz gelince kimlikleri aynı günde tamamlanacak" dedi.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner, çipli Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları ile ilgili "Şu anda günde 72 bin başvurumuz, 62 bin yeni kimlik üretimimiz var. Dokuzuncu kişiselleştirme makinemiz teslim edilmek üzere. Dokuzuncu makinemiz de geldiği zaman artık Türkiye'de günlük başvurunun tamamını aynı gün içerisinde sonuçlandırmış olacağız" dedi.

BAYRAMDA MESAİ YAPTIK 410BİN KART ÜRETTİK

Sinan Güner açıklamasının devamında 10 günlük bayram tatilinde ilk gün hariç geri kalan günlerde personelin mesai yaptığını ve birikmiş olan 410 bin kimlik kartını bastıklarını belirtti.

Kurban Bayramı'nda mesai yaptığını ifade eden Güner, şöyle konuştu:

Galeria Sitesi Davasında Hapis Cezaları Verildi Galeria Sitesi Davasında Hapis Cezaları Verildi

"Arkadaşlarımız, bayramın birinci günü dışında, 10 gün herkes tatil yaparken onlar kişiselleştirme merkezinde bekleyen 410 bin kart için çalıştılar. Bu şu açıdan çok önemli, eğer bu olmasaydı siz bugün yeni kimlik kartına başvurduğunuz zaman önünüzde 410 bin kişi daha vardı. 410 bin kişinin kartını beklemek zorunda kalacaktınız. Ama bu kartları sıfırladığımız için vatandaşlarımızın başvuruları kısa süre içinde sonuçlanacak."