Uzmanlar yeni yıla girerken alınan bütün bu kararların ancak bir kısmının uygulandığını, bir kısmının ise gelecek yıla saklanmak zorunda kalındığını işaret ederken, yeni yılın karşılanmasına sayılı günler kala önemli uyarılarda bulunuyor.

2018'i karşılamamıza sayılı günler kala hemen hemen herkesin bütün bir içinde yaşadıklarını değerlendirdiğini, ihtiyaç duyduğu şeyleri anlamaya çalıştığını vurgulayan uzmanlar, deneyimlerden faydalanmanın, alınan kararları hayata geçirmenin yeni yıl ile birlikte bir fırsat olarak sunulduğunun düşünüldüğünü hatırlatıyor.

Yeni yılın kişileri motive ettiğini, olumlu olarak harekete geçirdiğini paylaşan uzmanlar, bu nedenle yeni yıl öncesinde uygulanabilir hedefler oluşturmanın, tasarlamanın önemli olduğunu savunuyor.

Kararları ve planları tek bir güne bağlamanın doğru olmadığının altını çizen uzmanlar, adımları sağlıklı bir ruh haliyle atılması gerektiğini hatırlatırken, yaşam kalitesinin artabilmesi için kişinin yeni yıla dair gerçekçi beklentiler içine girmesinin önemli olduğunu da kaydediyor. Olumlu sonuçlar elde edebilmek için isteklerin ve kararların detaylı ve planlı bir şekilde yapılmasının şart olduğunu belirten uzmanlar, fikirlerin çevreyle paylaşılarak fikir almaya özen gösterilmesi gerektiğini de vurguluyor.

Yaşanan tüm olumsuzlukları geçtiğiniz yıl ile birlikte bırakmanızın ve yeni yılı bambaşka umutlu bir yıl olarak görmenizin önemli olduğunu da hatırlatmakta fayda gören uzmanlar, yeni yıl ile birlikte alınan kararların uygulanmasının, sağlıklı bir psikoloji için önemli olduğunun altını çiziyor.