31 Aralık gün boyu sağlıklı bir beslenme programı uygulanmasının şart olduğunu kaydeden uzmanlar, kahvaltıdan yılbaşı yemeğine dek tüm öğünler için dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

İsterseniz evinizde aile ve dostlarınızla, isterseniz de dışarıda başka bir ortamda, yılbaşını kutlayacak olun uzmanlar bu özel günü kutlarken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar olduğunu belirtiyor.

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindi, meze ve atıştırmalıkların bütün gece boyunca sofrada olacağını kaydeden uzmanlar, beslenme programında rutinin dışına çıkılan bu özel günün ertesinde baş ağrılarına maruz kalmamak adına atılması gereken bazı adımlar olduğunu dile getiriyor.

Yılbaşı sofrasında tüketileceklerin düşünülerek kahvaltıda posalı besinlere yer vermenin, yağı azaltmanın güne iyi bir başlangıç olacağını vurgulayan uzmanlar, tokluk hissi veren sebzeli bir omletin, bol yeşilliğin ve tam buğday ekmeğinin doğru tercih olduğunu hatırlatıyor.

Erken saatlerde yapılan kahvaltının ardından ara öğün olarak mevsim meyvesi veya kuru meyve tüketilebileceğini belirten uzmanlar, yılbaşı sofrasında et olacağını göz önünde bulundurarak öğle yemeğinde seçiminizi sebze veya kuru baklagillerden oluşan bir yemek ya da salatadan yana yapmanızı öneriyor. Yoğurt, ayran veya kefir seçeneklerinden birini de öğününüze ekleyerek tok kalma sürenizi uzatabileceğinizi savunan uzmanlar, akşam yemeğine çok aç oturmamak için ikindi öğününü mutlaka yapmanızı tavsiye ediyor.