Ekonomik Mücadelede Kararlılık Mesajı Ekonomik Mücadelede Kararlılık Mesajı

Bu anlamda Başbakan Binali Yıldırım Almanya'da Merkel ile görüşme yaparak iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için girişimlerde bulundu. Ancak Binali Yıldırım bu görüşmelerde Türk milletinin haklı mücadelesini anlatırken dik duruştan ödün vermedi. Bu anlamda Binali Yıldırım'dan dobra dobra açıklamalar Alman basınına geldi.

Yıldırım'ın Açıklamalarından Satır Başlıkları

Başbakan Binali Yıldırım davetli olarak gittiği Almanya'da Angelo Merkel ile görüşme yaparak birçok konuda fikir alışverişinde bulundu. Bu görüşmenin ardından Binali Yıldırım çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

Yıldırım açıklamalarına Türk ordusunun Alman yapımı Leopar şeklindeki tankları kullanmasının eleştirilmesine karşı görüşlerini belirterek varlığımızı tehdit eden teröristlere karşı elimizdeki en güçlü araç ve gereçleri kullanmamız kadar doğal bir şey yok. Bu araçları şimdi kullanmayacaksak ne zaman kullanacağız. Mücadele bitince mi? şeklinde konuştu.

Nato Bize Güvenliğini Borçlu

Yıldırım'ın dobra açıklamalarından Nato da payına düşeni aldı. Binali Yıldırım terör ile savaşarak Nato üyesi olan ülkelerin sınırlarını da korumuş olduklarını, natoya üye olan ülkelerin bize teşekkür etmeleri gerekirken bazı ülkelerin teröristlere destek vermesini anlayamadıklarını sözlerine ekledi.

Yıldırım açık açık bütün nato ülkelerini iş birliğine davet ederek dünyanın geneline yayılan terör sorununu ancak bu şekilde sona erdirebileceklerini Almanya'da yaptığı basın toplantısında açıkladı.

Yanlış Anlaşılmalar Aramızı Bozuyor

Yıldırım açıklamalarında Almanya ile Türkiye arasındaki siyasi ilişkilerin bazen yanlış anlaşılmalardan dolayı bozulduğuna inandığını söyledi ve bu yanlış anlaşılmaların iki ülkeye de zarar verdiğini söyledi. Yıldırım ayrıca Alman yetkilileri Altay tankının yapımına destek vermeye çağırdı ve bu işbirliği ile Almanya'nın yüksek karlar elde edebileceğini söyledi.