Türkiye'yi Etkisi Altına Alan Kar ve Sağanak Uyarısı Türkiye'yi Etkisi Altına Alan Kar ve Sağanak Uyarısı

Yumurtanın tokluk hissi vermesi ayrıca ekmek ve yumurta tüketiminde problem yaşayan çocuklarda annelerin, içine sinen ve gönül rahatlığı ile çocuklarına vererek, yedirdikleri bu pizza, kullanılacak olan malzemelerin güzel ve orantılı bir şekilde harmanlanmasıyla değişilmez kahvaltı menülerinden biri olabilmektedir.

Yumurtalı Pizza Tarifi İçin Malzemeler:

1 adet taze biber, 1 adet orta boy domates, sucuk ve sosis(tercih sebebi olduğundan dolayı ikisi bir arada veyahut ayrı ayrı da kullanılabilir), 2 adet yumurta ve kaşarı pizzada tercih durumuna göre, az veya çok miktarda kaşar.

Yumurtalı Pizza Tarifinin Yapılışı:

Pizzaya kullanılacak olan malzemelerden önce, hijyen en önemli kural olduğu için önce eller; ardından domates ve biberler, dikkatli ve temiz bir biçimde yıkanmalıdır. Tercih durumuna göre, eldivende kullanılabilir. İlk olarak biberler, tercih durumuna göre istenilen boyutlarda doğranır. Daha sonra da sosis ve sucuklar, yine tercih durumuna göre, istenilen şekil ve boyutlarda doğranır.

Bu biber, sucuk ve sosisler, çok hafif yağlı bir tavada, ağır ağır pişerken, domatesler doğranarak tavanın içerisine aktarılır ve malzemeler bir arada, domatesler biraz kendini bırakana kadar pişirilir ve karışımın üstüne daha önceden kırılmış ve çırpılmış olan 2 adet yumurta, tavanın her bir köşesine eşit bir şekilde dağıtılır ve istenilen miktarda tuz ve isteme göre baharat atılır.

Bu işlemden sonra, miktarı önceden ayarlanan ve rendelenmiş olan kaşar tavanın üstüne düzenli ve eşit bir şekilde dağıtılır. Kaşar atıldıktan sonra, tavanın üzerine bir kapak kapatılarak, kaşar eriyene kadar beklenir ve kaşar eridikten sonra, pizza yenmeye hazırdır.