ABD'de görülen Reza Zarab davasında son dönemde gündeme oturan Zarrab itirafçı mı oldu? tartışması ilk kez mahkemenin resmi belgelerine de yansıdı.

Mahkeme Hakimi Richard Berman, jürili duruşmaya günler kala verdiği kararda ilk kez 'Sanık' bölümünden Reza Zarrab'ın adını çıkardı.

ZARRAB İTİRAFÇI OLDU

Mahkeme belgelerinde, gerek savcılık dilekçelerinden gerek Hakim Bermen'in yazılı kararlarında sanık bölümüne hep ilk Zarrab adı yazılıyor, belgelerde ya sanıkların isimlerinin tümü yazılı oluyor, ya da sadece 'Zarrab ve diğerleri' olarak geçiyordu.

TEK SANIK HAKAN ATİLLA

Hakim Berman'ın 20 Aralık tarihli son kararında ise Zarrab'ın adı hiç yer almadı. Hakim Berman'ın 20 aralık tarihli son kararında ise Zarrab'ın adı hiç yer almadı. Sanık bölümünde sadece Mehmet Hakan Atilla' ismi yer alıyor.

ATİLLA'YA YENİ AVUKAT

Hakim Berman'ın son kararı aynı zamanda Mehmet Hakan Atilla'nın Zarrab'ın aksirene, duruşmaya katılıp savunma yapmaya ve jüriyi masum olduğuna ikna etmeye kararlı olduğunu da gösterdi.

Jürili duruşmaya sadece günler kala, Atilla yeni bir avukatla daha anlaştı.

AVUKAT TODD HARRİSON

Hakim Berman da son kararında Atilla'nın savunma ekibine yeni katılan avukat Todd Harrison'un duruşmalara katılması için gerekli teknik işlemlerin yapılmasının önünü açtı.

reza-haber-belge