Siirt'in Aktaş Köyünde, köye bırakılan varilin içerisinde bulunan kimyasal madde sebebiyle 93 köylü zehirlenerek hastanelik oldu.

Dün akşam saat 17:00 sularında önce köyü ağır bir koku sardı. Bir süre sonra köylüler çocukların evlerden dışarı çıkmasına izin vermediler. Daha sonra çocukların bir çoğunda mide bulantısı ve kusma görülmeye başlandı.

Paniğe kapılan köylüler hemen ambulans çağırdılar. Ambulans olay yerine geldiğinde sadece çocuklar değil, yetişkinler de mide bulantısı ve kusmaya başladılar.

Kimyasal varilden zehirlenen 93 kişi Siirt Devlet Hastanesine kaldırıldı. Siirt devlet hastanesinde tedavisi biten 50 kişi taburcu edildi. 43 kişinin ise tedavisi sürüyor.

Köye gönderilen bazı çocukların üzerinde hastanede giydirilen hasta kıyafetlerinin olduğu görülürken, zehirlenmelere yol açan ve içerisinde kimyasal madde olduğu belirtilen varil ise incelenmek üzere köyden alındı.

Büyük panik yaşayan köylüler, yaşadıkları korkuyu; "Dün yaşadığımız olayı unutamıyoruz. İlk başlarda ne olduğunu anlamadık ve bir anda herkes kusmaya başladı. Daha sonra buraya ambulanslar ve AFAD ekipleri geldi ve köy boşaltıldı. Bize bunu yapanları bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz" cümleleriyle anlattılar.

Konuyla ilgili Siirt Valiliği'nden de açıklama geldi. Siirt Valiliğinden yapılan açıklama da; "Olayın öğrenilmesiyle birlikte tüm ilgili kurumlar harekete geçirilerek, Aktaş Köyü'nde gerekli tedbirler alınmıştır. Yapılan inceleme ve araştırma sonucu, köy halkından C.Ç, C.C, A.K isimli şahıslar Kurtalan İlçe Belediyesinin su deposu mevkiinde buldukları klor tankını alarak köye getirdikleri ve merak sonucu vanasını açtıkları anlaşılmıştır. Vanası açılan tanktan yayılan klor gazından kısa sürede köy sakinleri etkilenmiştir. Tedbir amaçlı tahliye edilen köylüler saat 01.00 sıralarında tekrar köylerine dönmüşlerdir. Şüpheliler C.Ç. ve A.K. yakalanmış olup, C.C.´ye ulaşılmaya çalışılmaktadır. Konu ile ilgili Siirt Cumhuriyet Savcılığı'nca başlatılan soruşturma devam etmektedir." Denildi.