Türk silahlı kuvvetlerinin başlattığı operasyonda 30. gün geride bırakılırken teröristlere karşı mücadeleler bütün kararlılığı ile devam ediyor. Zeytin Dalı operasyonu başladı başlayalı 1600'ün üzerinde terörist etkisiz hale getirildi. Buna karşı ara ara Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye ordusu mensupları da şehit veriyor.

Kararlılıkla süren operasyonlarda bir ayı aşkın sürede Türk ordusu sadece teröristlerle savaşmıyor aynı zamanda da kendilerini haksız yere suçlayan dünya basını ile de savaşıyor. Peki, Zeytin Dalı harekatı dünya gündeminde nasıl yer buldu?

Dünya Gözünden Zeytin Dalı Operasyonu

Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlatmış olduğu Zeytin Dalı operasyonuna dünya gündemini belirleyen önemli ülkelerden tepkiler geliyor. Avrupa'nın ve Dünyanın birçok ülkesi operasyonu haksız bulup Türk askerlerinin Suriye'de sivil halkı vurduğunu ima ediyor.

Abd basının Zeytin dalı operasyonu Türk silahlı kuvvetlerinin Suriye'deki Kürt güçlere karşı operasyon yaptığı şeklinde yorumlanırken İngiliz medyasının önde gelen haber ajansları ise bu operasyonu Türk Silahlı kuvvetlerinin Afrin 'deki Kürtleri jetler yardımı ile vurduğunu ve Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye verdiği sözü tutarak Daeş'e karşı operasyonlara da destek vereceği şeklinde yer buluyor.

Fransa Basınında Zeytin Dalı Operasyonu

Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı Zeytin Dalı operasyonuna yönelik en çarpıcı iddialardan bir tanesi Fransa basınında yer aldı. Fransa basınında Zeytin Dalı operasyonu için Türk kuvvetleri Abd destekli olarak Suriye'ye girdi. Bu operasyonla Suriye savaşında yeni bir cephe açılmış oldu.

Almanya basını ise Türk Silahlı Kuvvetlerinin YPG'li milis güçlerle Suriye topraklarında savaştığını ve operasyonun devam ettiğini belirtirken ABD'nin Türkiye'yi Suriye girmeme konusunda uyardığını ancak Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu uyarıyı dikkate almadan operasyonu başlattığı şeklinde yorumlandı.