Mersin'de bir kişi üstü çığlak bir şekilde kendini yere atmış ve yerde çırpınarak bağırmaya başlamıştı. O sırada yoldan geçen kişiler polis ve sağlık ekiplerine haber vermişti. Bazıları ise adamın hareketlerini saniye saniye kaydetmiş ve sosyal medyada paylaşmıştı.

Bir çok haber sitesinde ve sosyal medya hesabından o adamın Zombi hapı da denilen flakka uyuşturucusu kullandığı iddia edilmişti.

Olay yerine gelen polis ekipleri uzun uğraşları sonucunda yerde çırpınan ve etrafına yaklaşanlara saldıran o adamı ters kelepçe yöntemiyle kelepçelemiş ve sedyeye koyarak ambulans ekiplerine teslim etmişti.

Uyuşturucu madde kullanılan kişiyi ambulansla hastaneye götüren sağlık ekiplerinin ardından hastanede ilk müdahale yapıldı.

Hastanede kendine gelen uyuşturucu kullanan kişi, Mersin İl Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından AMETEM'e götürüldü. AMATEM'de yapılan kontrol ve gerekli testler sonucu o kişinin flakka uyuşturucusu değil, esrar kullandığı ortaya çıktı.

Şahsın Gaziantep'te yaşayan ailesinin yanından 3 gün önce Mersin'e geldiği, daha önce bazı psikolojik tedaviler gördüğü iddia edildi. Ayrıca şahsın ifadesinde insanların dikkatini çekmek için böyle bir şey yaptığını da söylediği öğrenildi. Genç, polis ekipleri tarafından Gaziantep'te yaşayan ailesine teslim edildi.

Türkiye'ye geçtiğimiz haftalarda Brezilya'dan gelen bir koli içinde ele geçirilen zombi hapı konusunda yetkililerin dikkatli olması gerektiğini paylaşan uzmanlar, söz konusu uyuşturucunun yıkıcı etkileri nedeniyle etkisi altındaki insanlarda yüksek bir uyarıcı etkiye sahip olduğunu belirtiyor. Zombi hapının halisülasyon ve paranoya ile birlikte ilerlediğini ve kişide üç dört insanla baş edebilecek bir enerji ortaya çıkartabildiğini açıklayan uzmanlar, ayrıca kullanan kişinin vahşice saldırganlaştığının altını çiziyor.