Zorunlu kış lastiği uygulamasıyla ilgili detaylar sürücüler tarafından en çok merak edilen konulardan. Kış aylarının gelmesiyle birlikte trafikte sürüş güvenliği sağlamak için hayata geçirilen kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Kış lastiği uygulamasıyla ilgiliTürkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın'dan açıklama geldi.

KIŞ LASTİĞİ NE ZAMAN TAKILACAK 2019?

Kış lastiği uygulamasının ne zaman hayata geçirileceği belli oldu. TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, kış lastiği uygulamasının bu yıl 1 Aralık'tan itibaren geçerli olacağını açıkladı. 2018-2019 sezonunda kış lastikleri 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olarak kullanılacak. Denetlemelerde güçlük yaşamak istemeyen sürücülerin söz konusu tarihlerde kış lastiği bulundurmaları zorunlu olacak. Peki kış lastiği kullanmamanın cezası ne kadar?

CHP'li Belediye Başkanı Türk Milletini Hedef Aldı CHP'li Belediye Başkanı Türk Milletini Hedef Aldı

KAPLAMA LASTİKLERDE DİŞ DERİNLİĞİ ÖNEMLİ

Araçlarda patinaj zinciri bulunması veya kullanılmasının kış lastiği zorunluluğunu ortadan kaldırmayacağına dikkat çeken Apaydın, kış lastiği derinlikleri hakkında da bilgi verdi. Apaydın, 'Kamyon, çekici, tanker ve otobüslerde 4 milimetreden, kamyonet, minibüs ve otomobil türü araçlarda ise kış lastiği derinliği 1,6 milimetreden az olamaz. Kış lastiklerinin yanaklarında, (M+S) veya kar tanesi veya her iki işarette bulunur. Aynı dingil üzerinde içte yer alan lastiklerde sırt deseni uygunluğu kontrol edilir. Lastikler kaplama ise diş derinliği ve sırt deseninin kış lastiğine uygun olması zorunludur' diye konuştu.

KIŞ LASTİĞİ KULLANMAMANIN CEZASI NE KADAR?

Kış lastiği uygulamasının zorunluğu olduğunun altını çizen Apaydın, 'Uygulamaya uymayan aracın işletenine 625 lira idari para cezası verilir ve lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yere gitmelerine izin verilir' şeklinde konuştu.