Elazığ'da İcadiye Mahallesi Balakgazi Caddesi üzerinde telefon tamirciliği üzerine dükkanı olan Cumali Koruyucu, 10 yıl yaşadığı Fransa'da koleksiyonerliğe merak saldı. 2011 yılında Fransa'dan memleketi Elazığ'a gelen Cumali Koruyucu, telefon ve saat tamiri üzerine bir dükkan açtı.

Dükkanında telefon koleksiyonu yapmaya başlayan Cumali Koruyucu, bugün tam 1000 telefonluk koleksiyona sahip. İnternet üzerinden satış yapılmasını sağlayan Online Alışveriş Sitelerinden birinde koleksiyonunu satılığa çıkaran Cumali Koruyucu, 1000 telefondan oluşan telefon koleksiyonu için tam 170 bin Euro para istiyor.

Kimi zaman kendisiyle dalga geçenlerin olduğunu belirten Cumali Koruyucu, bazı arayanları ise ciddi şekilde koleksiyon hakkında bilgi alıp, teklifler sunduğunu dile getirdi. Bir kişinin telefon koleksiyonuna karşı ev takas etmek istediğini belirten Cumali Koruyucu, arayan kişiye güvenmediği için koleksiyonunu vermemiş. Ayrıca bir başka arayan kişi de çek teklif etmiş ama yine güvenmediği için çeki de kabul etmemiş.

Cumali Koruyucu yaptığı açıklamada; '1 yıl önce 350 bin TL'lik evle takas etmek isteyen oldu. Güvenemediğim için teklifi geri çevirdim. Bir de çek vermek isteyen oldu. Ama çek istemedim. Onun dışında arayıp dalga geçenler, hakaret edenler oluyor. '500 TL vereyim kargo ücretini sen ödersin' diyen oldu. Böyle teklifler gelince hemen engelliyorum. Benim amacım yıllarca emek verdiğim koleksiyonumun değerini veren birinin alması.' dedi.