Mutlu bir yuva kurmak isteyen İsmail Doğan isimli vatandaş, dolandırıldığını anladığında 60 bin TL kaybetti. 32 yaşındaki Sivaslı İsmail Doğan, 2 ay önce 26 yaşındaki Azeri G.T. ile evlendi. Mutlu bir evliliğe imza attığını düşünen talihsiz vatandaş 2 aylık eşinin 10 yıllık evli olduğunu öğrendi.

Akrabaları aracılığıyla Kocaeli Karamürsel'de tanıştığı 26 yaşındaki G.T. ile evlenen İsmail Doğan, bu evlilik için 3 bin TL başlık parası ödedi. İmam nikahın ardından 10 yıllık evli G.T.'ye düğün yapan İsmail Doğan, eşinin kısa süre içinde kendisinden çeşitli bahanelerle para istemesinden şüphelendi. İmam nikahı ile evlenen çiftin 'evliliği' Doğan'ın resmi nikah istemesi üzerine çıkmaza girdi.

RESMİ NİKAH İSTEMEDİ PARA İSTEDİ

Doğan'ın iddiasına göre, evlendikleri günden sonra G.T çeşitli sebeplerle sürekli para talep etti. İHA'nın haberine göre, Doğan, resmi nikah yapmak istediğinde ise iddiaya göre kadın hastalandığını iddia edip evini terk etti. Çeşitli bahanelerle G.T'ye ödediği paralar ile 60 bin TL dolandırıldığını ileri süren Doğan, ablası Demet Doğan ile Cumhuriyet Savcılığına gidip kadın hakkında suç duyurusunda bulundu.

sivas

2 AYLIK EŞİNİN 10 YILLIK EVLİ OLDUĞUNA İNANAMADI

Doğan, "Evlendikten sonra her gün çeşitli bahanelerle para istedi. Önce başlık parası verdik. Sonra süt parası, ardından konsolosluk işlemlerinde ödenmek üzere 5 bin TL ödedim. Para talebi bitmek bilmiyordu. Durumdan şüphelenince resmi nikah yapmak istedik. Hastalandığını söyledi. Depresyona girdiğini iddia edince tedavi başlatıldı. Kaçacağını düşününce polis merkezine giderek yardım istedim.

Burada 10 yıllık evli olduğunu öğrendik. Şu an Karamürsel'e geri döndü. Adliyeye gelip suç duyurusunda bulundum. Benim başıma geldi başkasının başına gelmesin" dedi.

YUVA KURACAKKEN DOLANDIRILDI

Doğan'ın ablası Demet Doğan yaptığı açıklamada, kardeşinin mutlu bir yuva kurması için bu evliliğe razı geldiklerini ancak sonunda dolandırıldıklarını ileri sürüp, başkalarının da dolandırılmaması için konuyu yargıya taşıdıklarını söyledi.

İsmail Doğan düğün günü düğün arabasının üzerine "Türkiye'de yoktu Azerbaycan'dan aldım" yazmıştı. İki ay süren ve sonu hüsranla biten evlilikten geriye düğün görüntüleri ve bu fotoğraflar kaldı.