Adana'da Cadılar Bayramı kutlamasında dini değerlerle dalga geçilen görüntülerini sosyal medyadan paylaşan ABD Adana Konsolosluğu'nda çalışan Türk personeller C.G. ile C.Y. gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Adana'da Cadılar Bayramı kutlamasında dini değerlerle dalga geçilen görüntülerini sosyal medyadan paylaşan ABD Adana Konsolosluğu'nda çalışan Türk personeller C.G. ile C.Y. gözaltına alındı. 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan hakkında soruşturma başlatılan 2 şüpheli, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

C.G. ile C.Y.'nin üzerinde Kabe'nin fotoğrafı ve zemzem suyu şişesini tutarak çektiği görüntüler, sosyal medyada yayınlanınca büyük tepki çekti.

31 Ekim Cadılar Bayramı'nda çekilen görüntülerde kadın personel C.G., "Arkadaşlar kanalıma hoş geldiniz. İzlediğiniz üzere sabahtan beri günahlara bulanmış vaziyetteyiz yalnız sanmayın ki günahlarınızdan kurtulacağınız bir yol yok. Bu içecek Mekke'den geliyor. Bunu içtikten sonra tüm günahlarınızdan arınıyorsunuz arkadaşlar. Bunu için, arının, sonra hayatınıza bakın" diyerek zemzem suyu şişesini gösteriyor.

Görüntülerin yayılmasının üzerine C.G. ile C.Y. hakkında işlem başlatıldı ve 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan gözaltına alındılar. Adana Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 2 personel iddialarla ilgili sorguya alındı.

İki şüpheli ifadelerinin ardından serbest kaldı.