Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) 2018 burs ve kredi başvuru sonuçlarını açıkladı. 15-21 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen başvuruların ardından bekleyişe geçen öğrenciler KYK'dan gelen açıklamayla sonuçların açıklandığını öğrenci. KYK burs ve kredi sonuçlarını görüntülemek için aşağıdaki yönlendirme linkini kullanabilirsiniz.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI SAYFASI

Üniversite heyecanı yaşayan birinci sınıf öğrencileri ve ara sınıf öğrencilerinin beklediği KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı. 15-21 Ekim tarihleri arasında başvuru süreci tamamlanmıştı.

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılıyor. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılıyor.

2018-2019 KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

-Lisansta 500 TL

-Yüksek Lisansta 1.000 TL
-Doktorada 1.500 TL

TAAHHÜTNAME UYARISI

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,

"Burs veya Öğrenim Kredisini alabilmeniz için PTT'den alınacak E-Devlet şifreniz ile https://www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Bakanlığımızın linkine ulaşmanız, Burs/Kredi Onay İşlemleri hizmetine girerek taahhütnameyi dikkatlice okumanız ve 18 Kasım 2018 23:59'a kadar taahhütnameyi onaylamanız gerekmektedir.

Taahhütname onayı yapmayan öğrenciye ödeme yapılmaz.

Burs veya Öğrenim Kredisini almak istemiyor iseniz taahhütname onay işlemini yapmayın.
Taahhütnameyi onayladı iseniz onay süresi içerisinde e-devletten iptal ediniz" denildi.