Alkolle tanışma yaşanın 8-10 yaş grubuna kadar gerilediğini açıklayan uzmanlar, bazı ailelerin özellikle yılbaşında, ' Dışarıda değil, evde denesin' ve 'Artık erkek oldun, gel tadına bak' söylemleri ile çocukların bir yanlışa sürüklediklerine dikkat çekiyor.

1513863684_Yesilay_logo.jpg

Astrolojide İdeal Eşleşmeler, Burçların Uyum Analizi Astrolojide İdeal Eşleşmeler, Burçların Uyum Analizi

AİLELER DUYARLI OLMALI

Her yıl 3.5 milyon insanın hayatına mal olan alkol bağımlılığına karşı uzmanlar, ailelerin çok daha duyarlı davranmaları gerektiğini belirtiyor.

YEŞİLAY DERGİSİ DOPDOLU

Aralık sayısını alkol bağımlılığı konusuna ayıran Yeşilay Dergisi, uzman görüşleri ile alkol bağımlılığının sebeplerini , etkilerini, korunma yöntemlerini ve alkolün sebep olduğu aile içi sorunlarını değerlendirdi.

Alkolü deneme yaşının 8-10 yaşına kadar düştüğüne dikkat eçeken uzmanlar, çoğu çocuk ve gencin ilk alkol kullanma deneyimini yılbaşı gecelerinde ailelerin 'Dışarda değil, evde demesin' ve 'Artık erkek oldun, gel tadına bak' söylemleri ile gerçekleştirdiğini ifade ediyor.

ERKEN YAŞTA KURAL KOYUN

12-17 yaş grubunun en sık alkole başlama yaşı olduğunu vurgulayan uzmanlar, kural koymak kadar kural koymanın erken yaşlarda olmasının da önemine dikkat çekiyor.

Her yıl alkol kullanım sebebiyle dünyada ortalama 3.5 milyon insanın hayatını kaybettiğini belirten uzmanlar, erken yaşlarda başlayan alkol alışkanlığının bu bağımlılığın ağır düzeyde olmasına sebep olduğunu kaydediyorlar