Zaman aşımına uğramak üzere olan İhlas Finans davasının 68 bin mağduru, hükümetten acil olarak dertlerine çözüm yolu bulunmasını istiyor.

ESqWrbpHRkei386dq4MKNg

19 YILDIR BEKLİYORLAR

Kamuoyunda ihlas finans davası olarak bilinen ve yüzbinin üzerinde mağduru olan İhlas Finans'ın müşterilerinin bir kısmı zaman içinde paralarını alırken, geri kalan yaklaşık 68 bin müşteri açtıkları davayı kaybetmek üzereler. Hukuki bir gelişme yaşanmayan dava artık zaman aşımına uğrayarak düşme tehlikesi ile karşı karşıya.

ZAMAN AŞIMINDAN DAVA DÜŞECEK

Sözcü gazetesinde yer alan haberde mağdurlardan birisi Soner Büyükyılmaz, İhlaszede birisi olarak 19 yıldır parasının peşinde koşuyor. Bu zaman zarfında yeteri kadar mağduriyet yaşadığını anlatan Büyükyılmaz, birde zaman aşımına takılmak istemiyorum. AKP seçmeniyim ama çağrım bütün partilere ve hükümete şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZA SESLENİYORUZ

İstanbul Esenyurt'ta yaşayan İhlaszede Soner Büyükyılmaz, emekli bir devlet memuru. 19 yıldır ihlas Finans'a kaptırdığı parayı alabilmek için mücadele veriyor. "Ömrümün 3'te birini ihlas mağduru olarak geçirdim. Geride kalan ömrümü geçirmek için hakkım olan parayı istiyorum. Bir de zaman aşımına takılmak istemiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'nın sesimizi duymasını istiyorum" şeklinde konuşuyor.

13evlat

HÜKÜMETTEN ADALET BEKLİYORUZ

Çaresizliğini anlatan Soner Büyükyılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "İhlas Finans'a 30 bin dolar kaptırdım. Tam 19 yıl oldu. Ömrümün üçte biri eder. 19 yıldır adalet bekliyoruz. Ancak bu nasıl bir adalettir ki tecelli etmiyor? O para benim zorluklarla biriktirdiğin çoluğumun çocuğumun rızkıydı. Biz devlete güvenemeyeceksek kime güveneceğiz? bizim hakkımızı kim savunacak?

PARALARIMIZI SANATÇILARA YEDİRDİLER

"İhlas Holding faaliyet göstermese diyeceğiz ki 'Evet battı'. Ancak gel görki TGRT'de gözlerimiz önünde paralarımızı sanatçılara dağıttılar. Yine bizim paralarımızla inşaat yapıp binaları diktiler. Yöneticileri milyon dolarlık villalarda krallar gibi yaşıyor. Biz ise sefalet çekiyoruz."