Kan şekerinin birden bire düşmesinin yemek yeme krizlerine, tatlı yeme isteğine dönüştüğünü dile getiren uzmanlar, bunun da kontrolsüz kilo artışı, şeker ve kalp hastalıklarına sebebiyet verdiğini kaydediyor.

Açlık krizlerini ortadan kaldırmanın yolunun kendinizi aç bırakmamaktan geçtiğini kaydeden uzmanlar, özellikle kahvaltıda proteini eksik etmemenin önemli bir yöntem olduğunu savunuyor.

Günün en önemli öğünü olan kahvaltının, gece boyu süren açlıktan sonra kan şekerinin taban yaptığı anda tüketildiğini hatırlatan uzmanlar, metabolizmayı hızlandırmak, açlık kriziyle başa çıkmak için önemli bir besin olduğunu ifade ediyor.

Protein ağırlıklı kahvaltının güne dinç başlamanızı sağlayacağını, beyaz peynir, yumurta, süt tüketiminin bu nedenle önemli olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Ana öğünlerin yanı sıra ara öğün tüketmenin de kan şekerinin gün içinde dengeli seyretmesine yardımcı olduğunu belirten uzmanlar, kahvaltı, öğle ve akşam yemeğinin arasına kan şekerinizi düzenleyecek bu öğünleri yerleştirmeniz konusunda hem fikir.

Canınız tatlı istediğinde tatlı yerine meyveye yönlenmeniz gerektiğini açıklayan uzmanlar, meyve de porsiyon kontrolünün önemli olduğunun da altını çiziyor. Gün içinde 1-3 porsiyon arasında meyve tüketmeniz yeterli olacağını savunan uzmanlar bunun 1 orta boy elma veya 4 tane kayısı veya 1 adet şeftali veya 1 tane portakal ya da 15 adet üzüm bir porsiyon meyveye denk geldiğini belirtiyor.