Sabah, öğle ve akşam yemeklerinin miktarının kişiye özel olarak belirlenmesi gerektiğini dile getiren uzmanlar, mümkün olduğunca kuvvetli bir kahvaltı yapın, öğle yemeğini biraz daha hafif yiyin, akşamı ise çok hafif bir yemekle geçiştirin denildiğinde buna kimsenin itirazı olmadığının altını çiziyor.

Şimdiye kadar bunun hiç sorgulanmadan kabul edildiği üzerinde duran uzmanlar, kilo sorunu ya da vücudun yağ yakma ve yağ depolama mekanizması gerçekten de bir 'enerji' sorunu olup olmadığının mutlaka sorgulanması gerektiğini kaydediyor.

Ünlü'nün Kalp Sorunu Devam Ediyor Ünlü'nün Kalp Sorunu Devam Ediyor

Zengin bir kahvaltı, akşam yemeğini evde geçiştirme, sonra da uzun bir süreyi uykuda geçirdiğimiz için çok hafif bir yemek yememiz gerektiğini işaret eden uzmanlar, özellikle de uyku esnasında tamamen hareketsiz olduğumuzdan çok az enerji harcarız ve yediklerimizi yakamayacağınızı unutmamanız gerektiğini işaret ediyor.

Kilo sorunun bir enerji sorunu olmadığını, aslında depolama sorunu olduğunu kaydeden uzmanlar, fazla kalorili besinler tüketmemizden çok, kandaki insülin seviyesini gereğinden fazla yükselten karbonhidratları fazla tükettiğimiz ve öğün aralarında bir şeyler atıştırarak insülin seviyesini sürekli yüksek tuttuğumuz için vücudumuz yağ depoladığını kaydediyor.

Çünkü insülin yüksekliği yağ depolanmasına, insülin düşüklüğü ise depolanan yağın yakılmasına neden olur. Örneğin; bir poğaça yenildiğinde kandaki insülin seviyesi artacak ve daha uzun süre yüksek düzeyde kalacak, aynı kalori değerine sahip bir omlet yenildiğinde ise insülin hem daha az salgılanacak hem de daha kısa sürede normal seviyesine inecektir.