Bunun en önemli nedenlerinden biri de son baharda artan polenler ve alerjenler. Hayati tehdit yaratmasa bile yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen alerjenler konusunda atılması gereken adımları uzmanlar bizlerle paylaştı.

Küf mantarı, polen ve ev tozu akarlarının alerjiyi tetiklediğini savunan uzmanlar, iş yeri veya evlerinizde bulunan ısıtıcılar, klimalar ve havalandırma sistemlerinin alerji için olumsuz koşulların oluşmasına sebebiyet verdiğini belirtiyor. İç mekanlarda geçirilen zamanın artmasıyla birlikte alerji riskinin de arttığını paylaşan uzmanlar, alerjide ciltte ve gözlerde kaşıntı, kızarma, egzama, burun akıntısı, hapşırma ve nefes darlığının gözlemlendiği konusunda hem fikir.

Uzmanlar alerjiyle mücadele konusunda cildiniz kuruyorsa ılık su ile duş almanızı ve parfümsüz sabunlara yönelmenizi tavsiye ediyor. Duş sonrasında da mutlaka cildin nemlendirilmesi gerektiği üzerinde duran uzmanlar alerjiyle mücadelede ilk sırada temizliğin bulunduğunu, yatak çarşaf ve kılıflarının her hafta düzenli olarak değiştirilmesi gerektiğini vurguluyor.

Bunların yanı sıra uzmanlar polenlerin yoğun olduğu genellikle sabah saatlerinde mümkün olduğunca alerjisi bulunan kişilerin sokağa çıkmamasını, evcil hayvanınızın asla sizinle uyumamasına izin vermemeniz gerektiğini belirtiyor.

Evlerin ve iş yerlerinin özellikle rüzgarsız ve yağmurlu günlerde havalandırılması gerektiğini kaydeden uzmanlar, dışarıdan gelindikten sonra mutlaka giysilerinizi değiştirmeniz gerektiği üzerinde de duruyor.

Bu dönemde daha önce alerji oluşturmayan maddelere karşı yeni alerjiler de gelişebilir. Bunun nedeni yaş ile birlikte yavaşlayan bağışıklık hücrelerinin bu maddeleri temizlemesinin gecikmesidir.