Türkşen, yaptığı açıklamada iş yoğunluğu nedeni ile siyaseti bırakma kararı aldığını duyurdu.

Ali Türkşen, kişisel Twitter hesabında siyaseti bırakma kararı aldığını duyurdu.

İşte yaptığı açıklama;

'' Bir yılın aşkın süredir devam ettiği ve her adımından büyük keyif aldığım siyasi hayatımın,hiçbir uygulamasından memnun olmadığım mevcut iktidarı değiştirmeye yetmediğini ve yakın gelecekte de değiştirmeye yetmeyeceğini üzülerekgörüyorum.'' Türkşen sözlerine şöyle devam etti:

'' Kendimi hiçbir zaman yerel siyasette de düşünemediğimden, yaklaşan yerel seçim sürecinde,gerek iş gerek yaşantımdaki yoğunluk nedeniyle, şahsıma tevdi edilen ve edilebilecek görevleri layıkıyla yerine getiremeyeceğini düşündüğümden siyasi faaliyetlerime an itibariyle son veriyorum.Bu kararımı öncelikle Sayın Genel Başkanımla paylaşmak istesem de, bugün bir sebeple ziyaretime gelen iki partidaşımla bu görüşümü paylaştığım için, kendisiyle helalleşmeden önce bu açıklamayı yapmak zorunda olduğumu hissettim. Öte yandan bugüne kadar yolumun kesiştiği tüm partidaşlarıma elbette kapım her zaman açıktır. Bu yolda sizlerle yürüyebilmiş olmanın ayrıcalığıyla en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sağlıcakla kalmanız dileklerimle.''

ALİ TÜRKŞEN KİMDİR?

1965 Mustafakemalpaşa-Bursa doğumlu olan Ali Türkşen, 1987 senesinde Deniz Harp Okulundan Makine Mühendisliği denkliği ile mezun oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde 2015 yılına kadar devam eden kariyerinin önemli bir bölümünde SAT Komandosu olarak görev yapan Türkşen, bu süreçte 1993 yılında gerçekleştirilen Lucky-S uyuşturucu gemisinin 14,5 ton uyuşturucu yüküyle ele geçirilmesinde ve 1996 yılında Türkiye ve Yunanistan'ı savaşın eşiğine getiren Kardak Krizi sırasında SAT Komando Tim Komutanı olarak görev aldı.

SAT Komando kariyeri kapsamında hem açık hem kapalı devre dalış cihazlarıyla dalış, serbest paraşüt, atış, hayatı idame, küçük birlik harekatı, kapalı mahal harekatı ve yakın dövüş gibi konularda uzmanlaşan Türkşen, takım ruhunun ne anlama geldiğini en iyi bilenlerle bir arada bulunma şansını yakaladı.

Aikido'yu bir hayat felsefesi olarak seçen, 2. Dan siyah kuşak sahibi Türkşen, 2001 yılında çıktığı bu yolda kendisiyle, çevresiyle ve evrensel enerjiyle uyum içinde yaşamaya özen gösteriyor.