Nürnberg'de polis şiddetine maruz kalan 43 yaşındaki Ümit Dursun hayatını kaybetti. Komşularının şikayeti üzerine evine gelen polis ekibiyle tartışma yaşayan 2 çocuk babası Dursun, polisin elektroşok cihazı kullanması üzerine bir anda fenalaştı. Ümit Dursun'un fenalaşması üzerine olay yerine sağlık ekibi gelirken, ekibin müdahalesi yeterli olmadı ve 43 yaşındaki adam hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre Nürnberg'de yaşayan 43 yaşında Ümit Dursun'un psikolojik sıkıntıları vardı. Dursun'un evinden gelen seslerden rahatsız olan komşuları durumu polise bildirdi. Dursun'un evine gelen 6 kişilik polis ekibi, bir süre sonra 43 yaşındaki adamla tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine elektroşok cihazını kullanan polis memuru, Ümit Dursun'un şoka girerek ölmesine neden oldu.

ELEKTRO ŞOK CİHAZI TARTIŞILIYOR

Dursun'un şok etkisi ile kendisinden geçmesi ve hareketsiz kalması üzerine olay yerine ambulans çağırıldı. Sağlık ekipleri Dursun'a önce olay yerinde daha sonra ise hastanede müdahale etti. Öte yandan tüm çabalara rağmen Dursun hayatını kaybetti.

Polisin yabancı kökenli vatandaşlara olan tavrının farklı olduğunu belirten Türkler yaşananlara tepki gösterdi. Dursun'un bölgede sevilen bir ailenin ferdi olduğunu, yardımseverliği ile bilindiğini belirten komşuları, ölümüne sebebiyet verenlerin en kısa zamanda tespit edilerek cezalandırılmalarını istedi. Polis ise Dursun'un ölüm sebebinin Nürnberg savcılığın yapacağı araştırmanın sonucunda belli olacağını kaydetti.