Amerikan mallarına boykot çağrısı toplumun büyük kesimi tarafından kabul görürken, Vestel Elektronik'in hisseleri gün içinde yüzde 7 büyüme sağladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İphone'a karşı Vestel'i tavsiye etmesi üzerine başlatılan boykot çağrısı, kampanyaya dönüşürken bu kampanya en çok yerli malı Vestel'e yaradı.

Ocak 2014'te ilk telefon modelini piyasaya sunan Vestel, bu tarihten itibaren çıkardığı modellerle piyasada yer alabilse de kullanıcıdan beklediği ilgiyi görememişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün verdiği "Onların iPhone'u varsa diğer tarafta Samsung var, kendi ülkemizde Vestel var, biz bunları uygulayacağız" mesajı üzerine Vestel Elektonik'in hisseleri yüzde 7 değer kazandı.

Bayraktar TB2 Maldivler'e İhraç Edildi Bayraktar TB2 Maldivler'e İhraç Edildi

YÜZDE 7 PRİMLE YÜKSELDİ

Açıklama öncesi yüzde 2.6 yükselişle 8.57 liradan işlem gören Vestel Elektronik hisseleri, açıklamanın ardından yüzde 7 primle 8.94 liraya kadar yükseldi.

4.8 YÜKSELİŞLE 8.75 LİRADAN İŞLEM GÖRÜYOR

Reuters'ın haberine göre; Vestel Elektronik hisseleri saat 11:58'de yüzde 4.8 yükselişle 8.75 liradan işlem görüyor. BIST-100 endeksi ise yüzde 1.1 artıda.