Hastaların kıyafetlerinde utandıran izlere, sosyal hayat içindeki yakınlaşmalara engel olan bölgesel aşırı terleme ile ilgili olarak tedavi yöntemleri arasında bulunan botoksun detaylarıyla ilgili olarak bizlerde sizleri bilgilendirmek istedik.

Başta diyabet hastaları, tiroid bezi aşırı çalışanlar ve kanser hastaları olmak üzere pek çok kişide gözlemlenebilen bölgesel ve yaygın olabilen aşırı terleme, koltuk altı, el ve ayaklarda gözlemleniyor.

Duygusal değişimlerde, sinirsel uyarım sonucunda terlemenin daha hızlı yaşandığını paylaşan uzmanlar, hiperhidroz yani aşırı terlemenin iş ve sosyal hayatı olumsuz yönde etkileyen bir hastalık olduğunu vurguluyor.

Kişileri utandıracak hoş olmayan kokuların meydana çıkmasına sebebiyet veren bu aşırı terlemenin, deride tahriş, iş hayatında başta tokalaşma olmak üzere pek çok sıkıntıyı gün yüzüne çıkartıyor. Aşırı boyutlara ulaştığında mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu hatırlatan uzmanlar, elbette hayatı tehdit etmese de yaşam kalitesini düşürdüğünü işaret ediyor.

Aşırı terlemeyi tedavi yöntemleri arasında ağızdan alınan ilaçların, bölgesel metal tozlarının, iyotoforez yönteminin, cerrahi yöntemlerinin ve botoksun bulunduğunu paylaşan uzmanlar, en kolay ve etkili yöntem olarak botoksun bir adım öne çıktığı konusunda hem fikir.

Botulinium bakterisinden üretilen bir toksin olan botoksun, sulandırıldıktan sonra 2 santimetre ara ile deri içine enjekte edilmesiyle söz konusu yöntemin uygulandığını belirten uzmanlar, el ve ayaklarda ağrılı olabilmesi nedeniyle anestezi uygulandığını kaydediyor.