Vegan ve Vejetaryen Beslenme Danışmanlığı Vegan ve Vejetaryen Beslenme Danışmanlığı

Halk arasında çok sık kullanılan söylemlerden biridir 'aşk kilo aldırır' söylemi… Aşkın kilo aldırdığı artık bilimsel olarak da kanıtlandı.

Yapılan araştırmalara göre aşık olan bireylerde, ilişkilerinin başlangıç ve gelişim evresinde kilolarında ortalama 4 kilo artış olduğu gözlemlendi.

Aşık olan ve bir ilişkiye başlayan kişiler, genelde sık sık sinemaya gidiyor, sinemada 2 saat kadar hareketsiz bir şekilde kalıyor ve bu süre zarfında patlamış mısır gibi yiyecekler ve şekerli gazlı içecekler tüketiyor. Bu durum da kilo almalarına neden oluyor.

Ayrıca yapılan araştırmalara göre yanınızda biri var ise daha fazla yemek yiyorsunuz. Bir ilişkiye başlayan kişiler ya kendi yemeklerini kendileri yapar ve beraber yerler. Ve bu sırada yemeği her zamankinden daha fazla yerler. Ya da dışarı da bir mekanda birlikte yemek yemeye giderler ve yine yemeği her zamankinden fazla yerler. Bu durumda aşık olan bireylerin kilo almasına neden olur.

Yapılan araştırmalara göre hayatında bir aşk olmayan kişiler daha fazla egzersiz yapıyor, fit kalmak için daha fazla çaba harcıyor. Ancak biriyle bir birliktelik yaşamaya başladıktan sonra ilişkinin gelişme evresinde kişiler dış görünüşlerine daha az dikkat etmeye ve egzersiz miktarını azaltmaya başlıyor. Bu durumda kilo almaya yol açıyor.

Ayrıca yine yapılan araştırmalara göre aşık olan bireyler normalinden daha fazla alkol, sigara ve tatlı tüketmeye başlıyor. Bu durumda kilo almanın başlıca sebeplerinden biri…