12 milyon kişinin bu ağrıyla yaşamını sürdürmek zorunda olduğunun üzerinde duran uzmanlar, aslında migrenin sanıldığının aksine tedavi edilebilen bir hastalık olduğunun altını çiziyor.

Migren ağrısı başladığında doktora danışmadan kullanılan ağrı kesicilerle acıların giderilmeye çalışıldığını belirten uzmanlar, bu durumun uzun vadede sizi zora sokacağını ifade ediyor.

Zaman içinde ağrı kesicilere karşı vücudunuzun direnç kazanacağını paylaşan uzmanlar, migren ağrılarında belli bir süre sonra bu ağrı kesicilerin etki etmeyeceğini belirtiyor.

Vegan ve Vejetaryen Beslenme Danışmanlığı Vegan ve Vejetaryen Beslenme Danışmanlığı

Ağrı kesici kullanmak yerine, migreni önlemek veya hala migren devam ediyorsa tedavi olmak gerektiğini hatırlatan uzmanlar, migren ağrılarını düzensiz uyku, öğün atlama, gürültü, stres, çevresel etkenler veya bazı ilaçların tetiklediğini kaydediyor.

Düzenli bir hayat, migren ataklarının sıklığını azaltacaktır. Aynı zamanda ılık duş almak, yürüyüş yapmak, temiz hava almak, dengeli beslenmek de ağrı sıklığını azaltacaktır.

Bu Besinlere Dikkat Bazı besinler de migreni tetikliyor. Bu yüzden özellikle koruyucu madde bulunan etleri sosis, salam gibi ürünler, şarap, peynir gibi tiramin içeren besinler, sarımsak, çikolata, kabuklu çerez gibi besinleri dikkatli tüketmek gerekir.

Bunların dışında alkol, turunçgiller, sirke, turşu, tatlandırıcılar gibi besinler de migreni tetikleyen gıdaların başında yer alıyor. Bu besinlerin tüketiminin yanı sıra diğer etkenlere dikkat etmelisiniz. Ataklarınız ciddi şekilde azalacaktır ancak yine de doktora giderek tedavi olmalısınız.