Sağlıklı yaşam için balık tüketilmesi gerektiğinin altını çizen uzmanlar; balığın doğal antideprasanımız olduğunun altını çiziyor. Balık yemek hem beden hem de ruh sağlığımız için oldukça önemli bir besin kaynağı…

BALIK DİYABETİ GECİKTİRİYOR

Yapılan çalışmalara göre balık tüketimi tip 2 diyabet hastalığını geciktirdiğini ortaya koyuyor. Balığın içerisinde ki omega 3 yağının insülinin aktivitesini dengelediği gözlemlenmiştir.

KALP VE DAMAR HASTALIKLARI İÇİN BİRE BİR

Düzenli ve yeterli bir şekilde balık tüketimiyle alınan omega 3 yağ asitleri, kötü kolesterol LDL'yi düşürüp, iyi huylu kolesterol HDL'yi artırmaktadır. Aynı zamanda trigliserid seviyesini de düşürerek, kalp-damar sağlığını koruyucu etki gösterir.

KALP KRİZİ VE DAMAR TIKANIKLIĞINI ÖNLÜYOR

Balığın içerisinde bolca bulunan omega 3 yağı sayesinde kan damarlarında pıhtı oluşmasının önüne geçiliyor. Böylece damar tıkanıklığına bağlı kalp krizi geçirme ihtimaliniz oldukça düşüyor.

BALIK DOĞAL ANTİDEPRESAN

Balığın içerisinde bulunan omega 3 yağının bir diğer özelliği de stres ve depresyonu yatıştırıcı bir yapıya sahip olması… Bu özelliğinden dolayı balık için doğal antidepresan ifadesi kullanılıyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Bağışıklık sistemimiz, vücudumuzda bulunan kötü huylu hücreleri baskı altında tutabilmek ve savaşabilmek için omega 3 yağ asitlerinden destek almaktadır. Meme, prostat ve kolon kanseri başta olmak üzere birçok kanser türünde, omega 3 yağ asitlerinin olumlu etkisi olduğu bilinmektedir.

HAMİLELER BALIK YESİN

Balığın içerisinde bulunan omega 3 yağ asitleri sayesinde hamilelik sürecinde bebeklerin gelişiminin daha iyi olduğu gözlenmiştir. Uzmanlar bu sebepten dolayı, hamilelik sürecinde balık yemenin, anne karnındaki bebeğin beyin, kalp, damarlar ve gözlerinin sağlıklı gelişmesinde büyük rol oynadığını altını çizerek, aynı bebeğin zeka gelişimi açısından da çok önemli olduğunu belirtiyor.