Baş dönmesi sorununuzla ilgili olarak içinizi rahatlatacak bilgiler aldığımız uzmanlar, burada manevra tedavisi olarak isimlendirilen tedavi yönteminin çok etkili olduğunu işaret ediyor.

Genellikle baş dönmesi denildiğinde hemen akla tansiyon veya nörolojik hastalıkların geldiğini vurgulayan uzmanlar, Vertigo denilen gerçek baş dönmesi, kişinin etrafındaki eşyaların dönmesi ya da kişinin kendisini eşyalar etrafında dönüyormuş gibi hissetmesi olduğunu hatırlatıyor.

Yani aslında söz konusu baş dönmesinin aslında dönme halüsinasyonu yani yansıması olduğunu kaydeden uzmanlar, halk arasında baş dönmesi olarak yakınılan duygu her zaman vertigo olmayıp, denge bozukluğu da olabileceğini ifade ediyor.

Denge bozukluğunun pek çok sebebi olabileceğini hatırlatan uzmanlar, vertigonun çoğunlukla hastaları tedirgin ettiğini hatta uykudan bile uyandırdığını paylaşıyor.

Astrolojide İdeal Eşleşmeler, Burçların Uyum Analizi Astrolojide İdeal Eşleşmeler, Burçların Uyum Analizi

Kristallerin kayması veya yer değiştirmesi olarak bilinen iç kulak hastalığı olan vertigoya her yıl Türkiye'de ortalama 1 milyon yeni hastanın eklendiğini işaret eden uzmanlar, kadınların yüzde 3,2'si, erkeklerin ise yüzde 1,6'sı hayatları boyunca bu hastalığa yakalanma riskine sahip olduğunun altını çiziyor.

Kadınların erkeklere oranla yüzde 64 daha fazla bu tip baş dönmelerini yaşadığını açıklayan uzmanlar, yaşla birlikte hastalığını görülme sıklığının da arttığını savunuyor.

Ortalama 51-57 yaş aralığında daha sık görülür. 35 yaş altında neredeyse hiç görülmez. İç kulak sebepli baş dönmelerinin yarısı bu tip kristallerin yer değiştirmesine bağlıdır.

5 yıl içinde tekrarlama olasılığı yüzde 50'dir. Hastaların yarısı baş dönmesi atakları arasında dengesizlik yaşarlar. Atakların büyük çoğunluğu dönme halüsinasyonu yani gerçek vertigo şeklinde olurken yüzde 14'lük bir hasta gurubu yalnızca dengesizlik tarif eder. Neredeyse bütün hastalar ataklarını yatakta yaşadıklarını söyler.