Çocukların zekalarını geliştirecek en önemli unsurun konuşmak, şarkı söylemek gibi karşılıklı etkileşimli etkinliklerden geçtiğini paylaşan uzmanlar, sağlıklı beden gelişimini sürdüren çocukların zeka gelişimlerinin de zeka gelişimiyle birlikte geldiğini hatırlatıyor.

Ebeveynlerin çocuklarının daha zeki olması gerektiğini düşünerek adım atmaktan kendini geri alamadıklarını paylaşan uzmanlar, gerçekleştirilen bilimsel çalışmalarda, slında bunun için ekstra bir çaba sarf etmeye de gerek olmadığını gösterdiğinin üzerinde duruyor.

Çocuklarla oyun oynamak, şarkı söylemek gibi karşılıklı etkileşim kurmanın, çocukların zeka gelişimi açısından büyük etkisi olduğunu hatırlatan uzmanlar, bunun yanı sıra gebelikle birlikte alınacak bazı önlemler ve atılması gereken adımlar olduğu üzerinde duruyor.

Gebelik döneminde mutlaka dengeli beslenilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, anne adayının sağlığı bebeğin beyin gelişimini de direkt olarak etkilediğini paylaşıyor. Bu sebeple öncelikle düzenli sağlık kontrollerinin ihmal edilmemesi gerektiğini işaret eden uzmanlar, sağlıklı beslenmeye önem verin.

Folik asit ve omega eksikliği varsa bunlar takviye edin. Bebeğin beyin gelişimini negatif yönde etkilediği için hamilelik ve emzirme boyunca alkol ve sigaradan uzak durun. Sizin salgıladığınız mutluluk hormonunun bebeğinizi de etkileyeceğini unutmayın. Onunla sohbet edin, birlikte müzik dinleyin ve mümkün olduğunca stresten uzak durun.