Yüzde 50 oranında genlerin etkisi olduğunu ifade eden uzmanlar, geri kalan yüzde 50'nin ise çevresel faktörler olduğunu vurguluyor.

Peki ama bebeğinizin daha zeki olması için neler yapmanız gerekiyor?

Bebeklerde dil gelişimin, rahmin içinde ve hamileliğin son üç ayında başladığını işaret eden uzmanlar, bebeklerin söz konusu bu dönemde sesleri duyup hafızasına aldığını kaydediyor. Bu sebeple sürekli düzenli bir şekilde bebeğinize hikayeler okumanız büyük önem taşıyor.

İkinci basamak olarak mutlaka egzersiz yapmanız gerektiğini belirten uzmanlar, egzersiz sırasında salgılanan hormonların plasentadan geçip bebeğe iletildiğini ve yaklaşık sekiz saat boyunca bebeğin kendisini iyi hissetmesini sağladığını vurguluyor.

Bütün bunların yanı sıra gerçekleştirilen son araştırmalar spor yapan hamilelerin bebeklerinin beyinlerindeki nöron sayısının artış gösterdiğini ortaya koydu.

Vitamin D için ihtiyacınız olan şey, 20 dakika güneşlenmek. Vitamin D genelde gebelerde en çok eksikliği görülen vitamindir. Güneş ışığı olmadan asla diyetle yeterli D vitamini alamazsınız.

Üstelik bu vitamin bebeğin güçlü kalbi ve kemikleri olması için şarttır. Hatta ciddi D vitamini eksikliği ve otizm bağlantısını gösteren pek çok araştırma vardır.

20. haftadan sonra karnınıza dokunma ya da çarpmaları bebeğiniz hisseder. Araştırmalar bebeğin annesinin ve babasının dokunuşlarını bile ayırt ettiğini gösteriyor. Bu nedenle zaman zaman badem yağıyla karnınıza masaj yapmalısınız.