MHP kulislerinde adı İBB adaylığı için anılan eski başkan Bedrettin Dalan'dan yanıt geldi. Eski başkan Bedrettin Dalan, MHP'den gelecek olası teklife kapıları kapatırken, "Siyasetle işim bitmiştir." ifadelerini kullandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yerel seçimde ittifakı bozmasının ardından "İstanbul'da sürpriz bir adayımız olabilir" açıklaması kulisleri hareketlendirmişti. MHP'nin İstanbul'daki adayının kim olacağı konusundaki belirsizlik sürerken sürpriz bir ismin adı MHP kulislerinde konuşulmaya başlandı.

BEDRETTİN DALAN KAPILARI KAPATTI

Konuya ilişkin açıklama yapan Dalan, "Şu an siyasete girmeyi düşünmüyorum. Siyaset benim için bitmiştir. Gelse de kabul etmem. Tekrar aday olmayacağım" dedi.

"ADAY OLARAK DALAN'I DÜŞÜNÜYORUZ"

MHP kaynakları, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Bedrettin Dalan'ı düşündüklerini aktardı.

dalan

BEDRETTİN DALAN: SİYASET BENİM İÇİN BİTMİŞTİR

Konuya ilişkin Bedrettin Dalan'dan açıklama geldi. Dalan, "Şu an siyasete girmeyi düşünmüyorum. Siyaset benim için bitmiştir. Tekrar aday olmayacağım" dedi.

BEDRETTİN DALAN, ERDOĞAN'IN İBB BAŞKANI OLDUĞU SEÇİMDE ADAY OLMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Mart 1994'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu seçimde Bedrettin Dalan, Doğru Yol Partisinden aday olmuştu. Erdoğan'ın 973 bin 704 oy ile belediye başkanı olduğu seçimde Bedrettin Dalan 597 bin 461 oy topladı.