Yaz aylarının aksine artık bütün kış boyunca kapalı ve kalabalık ortamlarda vakit geçirmek zorunda kalacağımızı belirten uzmanlar, bu yakın temas ve solunum nedeniyle hastalıkların kolay ve hızlı bir şekilde yayıldığını ifade ediyor.

Basit ve etkili yöntemlerle hem kendinizi hem de çocuklarınızı bu hastalıklardan korumanın mümkün olduğunun altını çizen uzmanlar, bu hastalıklarla ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Kas, boğaz ve baş ağrısı, yüksek ateş ile seyreden burun akıntısı veya burun tıkanıklığı ve öksürükle ilerleyen, yoğun yorgunluk hissine neden olan gribin tedavi edilmediği takdirde ölümcül sonuçlara neden sebebiyet verebileceğini hatırlatan uzmanlar, gribin grip aşısı ile yüzde 70-90 oranında önlenebileceğinin altını çiziyor.

Aşının yanı sıra dinlenmenin ve bol su tüketiminin de grip için önemli bir ilaç olduğunu kaydeden uzmanlar, şu dönemde pek çok kişinin griple boğuştuğunu belirtiyor.

Farenjit veya tonsillit olarak da isimlendirilen boğaz enfeksiyonlarında yutma sorunu, yüksek ateş, boğaz, baş ağrısı ve bazen öksürük, kusma ile karın ağrısının söz konusu olduğunu kaydeden uzmanlar, buna eğer beta mikrobu sebebiyet verdiyse antibiyotik kullanmanın şart olduğu üzerinde duruyor.

Beta enfeksiyonlarının tedavi edilmediğinde kalpten böbreğe dek pek çok ciddi hastalığı tetiklediğini belirtmekte fayda var.