Peki gün içerisinde yaptığımız bu yanlışlar nelerdir?

AŞIRI PROTEİN TÜKETİMİ

Aşırı protein tüketimi böbreğinizin aşırı amonyak üretmenizi sağlar. Aşırı amonyak üretimi ise böbreğinizin olması gerekenden daha hızlı çalışmasını gerektirir. Bu durum bir süre sonra böbreğinizi yorar ve böbrekleriniz güç kaybı yaşar.

TUZ TÜKETMEYİN

Böbreklerin en büyük düşmanlarından birisi de tuzdur. Çok fazla tuz tüketilmesi, vücut elektrolitlerini ve kan basıncını düzenlemek için böbreklere fazla baskı uygular.

YETERİNCE SU TÜKETMEMEK

Su tüketmek en çok böbreklerimize faydalı olur. Uzmanlara göre günde en az 2 litre su tüketmemiz gerekir. Yeterince su tüketmediğimiz zaman, böbrek vücudu kuru tutmak için çalışma fonksiyonunu durdurur. Bu durum oldukça zararlıdır. Böbreklerimizin sağlıklı çalışabilmesi için mutlaka yeteri miktarda su tüketimi yapmamız gerekmektedir.

Yeterince su tüketip tüketmediğimiz idrarımızın renginden anlayabiliriz. İdrarımızın rengi koyu sarı bir renk ise yeterince su tüketmiyoruz demektir. Eğer idrarımızın rengi açık sarı rengindeyse tükettiğimiz su miktarı yeterli demektir.

SİGARA TÜKETİMİ

Sigara tüketmek kan damarlarımızın daralmasına sebep olur. Kan damarlarımızın daralması tüm vücudumuz için zararlı olduğu gibi böbreklerimiz için de oldukça zararlıdır.

İLAÇ KULLANIMI

Özellikle ağrı kesiciler böbreklerimizin zarar görmesine neden olur. Uzun süre ilaç kullanımı ve gereksiz ilaç kullanımı böbreklerimize zarar verir. O yüzden gerek olmadıkça ilaç kullanımından kaçınmak gerekir.

B6 VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ

B6 vitamini eksikliği de böbreklerimize zarar verir ve böbreklerimizde böbrek taşı oluşma riskini arttırır. Böbrek taşı oluşumunu engellemek için B6 vitamini içeren yiyecekler tüketmek gerekir.

Bu vitamin kaynakları arasında ayçiçeği tohumları, Antep fıstığı, nohut, balık ve nişastalı sebzelerde bulunur.