Lezzetli Yolculuk, Yemek Eleştirmeninin Maceraları Lezzetli Yolculuk, Yemek Eleştirmeninin Maceraları

Uzmanlar ruh ve beden sağlığının korunabilmesi için vitaminlerin doğru şekilde ve yeteri kadar alınması gerektiğini işaret ediyor. Organlarımızın ve sistemlerimizin vitaminsiz kalmasının farklı belirtilerle kendini gösterebileceğini hatırlatan uzmanlar, doğal yollarla alınabilen vitaminlerin takviyesi için mutlaka uzman doktora başvurmak gerektiği üzerinde duruyor.

Vitamin eksikliğinin belirtilerinin özellikle görme problemlerine sebebiyet vereceğini dile getiren uzmanlar, A vitamini eksikliğinin normal ve gece görmede önemli etkisi olduğunu paylaşıyor. A vitamini eksikliğinin gözde kserofftalmi, göz akı ve korneanın parlaklığını kaybederek kuruması ve gece körlüğüne sebebiyet verdiğini işaret eden uzmanlar, bununla mücadele için mutlaka sofralara da A vitaminin bulunması gerektiğini kaydediyor.

Vücutta bitmek bilmeyen yorgunluk, zihin bulanıklığı, fiziksel koordinasyon bozukluğunun B1 vitamini eksikliğinden kaynaklandığını paylaşan uzmanlar, beyinin enerji üretiminin B1 vitamini ile gerçekleştiği üzerinde duruyor.

B6 vitamini eksikliğinin deri hastalıkları ve sinir sistemi bozukluklarını tetiklediğini işaret eden uzmanlar, dudaklarda, dilde çatlama, ve egzama belirtilerinin de bu vitamin eksikliği nedeniyle ortaya çıktığını kaydediyor.

B9 vitamini eksikliğinin kansızlık olarak ortaya çıkacağını savunan uzmanlar DNA sentezi ve hücre bölünmesinde önemli yapı taşı olan bu vitaminin mutlaka düzenli olarak tüketilmesini öneriyor.

C vitamini eksikliğinin ciltte morarma ve noktalanma olarak kendini gösterdiğini ve çeşitli dokuların yıkıma uğramasına sebebiyet verdiğini savunan uzmanlar, kolajen üretimi için önemli olan bu vitaminin nareciyelerde bol miktarda bulunduğunu hatırlatıyor.