Anne sütünün mucizevi bir besin olduğunu kimse yadsıyamaz.

Anne sütünün kaliteli olabilmesi için annenin her besin grubundan mutlaka tüketmesi gerektiğini kaydeden uzmanlar, yeterli ve dengeli beslenmenin dışında bazı besinlerinde annelerin sofrasından asla eksik olmaması gerektiğini dile getiriyor.

İşte anne sütünü, kalitesini arttıran o besinler ve faydaları:

Uzmanlar anne sütünü arttıran besinler listesinin ilk sırasında tahinin yer aldığını işaret ediyor. Tahin içinde barındırdığı östrojen hormonuna benzer özellik ve yüksek kalsiyum sebebiyle anne sütü miktarını arttırıyor ve kaliteli bir besin olmasını sağlıyor.

Bilimsel araştırmalar tahinin yanı sıra yeşil mercimek, nohut, bakla, bezelye gibi kurubaklagiller içeriklerinde bulunan fitoöstrojenler sayesinde anne sütünü zenginleştirdiklerini gösteriyor. Fakat bu besinler gaz yapma riskleri bulunduğundan hem annenin hem de bebeğin rahatsız olmasına sebebiyet verebiliyor. Bu nedenle haftada 2-3 kez tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Kalsiyum içeriği yüksek olan kurutulmuş meyvelerin kalsiyum içeriğinin yüksek olduğunu paylaşan uzmanlar, özellikle süt arttırıcı özelliklerinden dolayı günde 1-2 porsiyon tüketilebileceğini vurguluyor.

Steroidal içeriğiyle anne sütünün yapımını sağlayan hormonların üretimini arttıran çemen, anne adayları tarafından karışık bitki çaylarının içinde veya baharat olarak mutlaka tüketilmeli.

Çemende olduğu gibi çörek otu da içeriğindeki steroidal ile anne sütünü çoğaltan mucizevi besinlerden biri. Özellikle yoğurdun içine veya yemeklere ekleyerek mutlaka annelerin tüketmesi gerekiyor.